Домівка стане чистою і сяючою: Поради з оптимізації прибирання, які реально працюють

Прибирання вдома часто стає нескінченною рутинною роботою. Але деякі поради допоможуть цей процес зробити менш трудомістким і легким. Які поради про прибирання в домі дійсно працюють, розповіли у виданні Express, зазначають Патріоти України.

Горілка для чищення килима

Пляма червоного вина на килимі - це майже катастрофа. Такі плями потрібно видаляти та очищати килим якомога швидше. Інакше його доведеться просто викинути.

Засобів для чищення килимів зараз є багато, але експерти стверджують, що найкращим очищувачем є звичайна горілка.

Вона допоможе видалити плями від трави, чорнила, червоного вина і деяких продуктів.

"Недорога горілка працює так само добре, як і якісна. Але для досягнення кращого результату, скористайтеся не ароматизованою горілкою", - радять експерти.

Промокніть забарвлену ділянку білою тканиною, якщо пляма свіже і вологе. Це дозволить прибрати частину речовини.

Не тріть пляму - це погіршить ситуацію. Налийте горілку на суху тканину і промокніть нею пляму. Потім дайте висохнути на повітрі.

Білий оцет для чищення ванної

Видалення водних розводів з дверей в душ або ванну може бути складним завданням. Замість дорогих чистячих засобів використовуйте білий оцет.

Деякі експерти радять змішати в одному пульверизаторі рідину для миття посуду і білий оцет – цей розчин відмиє практично будь-яку поверхню.

Також оцет можна змішувати з содою або сіллю – для видалення стійких слідів. Найпростіший спосіб - налити в розпилювач оцет, розбавити його в рівних частинах з водою.

Розпиліть цю рідину на двері душу і залиште на 30 хвилин. Потім просто протріть ганчіркою.

Харчова сода для видалення плям

Харчова сода допоможе видалити плями з одягу або з меблів. Соду потрібно розбавити водою до стану пасти (4 ст.ложки соди на чверть склянки води), нанести на пляму і залишити. Потім одяг можна випрати, а поверхні протерти ганчіркою.

Кока-кола для миття посуду

Цим улюбленим напоєм можна легко очистити пригорілу сковороду або каструлю. Залийте посуд і залиште. Можна додати трохи води, щоб покрити повністю обгорілі місця.

Поставте сковороду на плиту і доведіть до кипіння. Залиште на кілька годин, поки плями не зникнуть.

Цей тест розкриє правду! Хто ви - лідер думок чи турботлива особистість

субота, 27 квітень 2024, 6:13

Ця нова оптична ілюзія розкаже усе про вашу особистість. Загадкову ілюзію виклав фотограф Чарльз Меріот. Особливість її полягає в тому, що кожен бачить щось інше, передають Патріоти України. Те, на що ви звернете увагу найшвидше, коли подивитесь на зо...

Наскільки добре Ви знаєте ПДР? Автошкола запропонувала завдання, правильне рішення знайшла лише третина водіїв

субота, 27 квітень 2024, 5:40

Задача на тему початок руху та зміна його напрямку. За якою траєкторією дозволяється розвернутися водієві зеленого автомобіля в зображеній на малюнку ситуації? . Завдання запропонував канал "Школа авто". Перед зеленим автомобілем два перехрещення прої...