Допоможе печінці відновитися: Дієтологиня назвала ідеальний варіант сніданку при похміллі

Після вечірки з алкоголем їжа має виконати дві функції: підвищити рівень цукру в крові та допомогти печінці відновитися. Варіант ідеального сніданку під час похмілля підказала виданню Metro дієтологиня Кара Шоу, передають Патріоти України.

Фахівчиня радить приготувати на оливковій олії омлет із трьох яєць. Яйця багаті білком, вітамінами групи B та антиоксидантами, здатними підтримати роботу печінки. Також до омлету потрібно додати половинку авокадо, шматок сиру фета, половину склянки грибів та помідори.

Авокадо є джерелом корисних жирів та калію, який знижує кров'яний тиск та позбавляє набряклості. Також цей продукт містить вітамін Е, який відіграє важливу роль у багатьох функціях організму завдяки своїй антиоксидантній активності. Сир фета багатий на білок, а гриби — вітамінами групи B, які допомагають травленню, а також підтримують печінку, змушену посилено працювати та виводити з організму алкоголь.

Шоу додала, що велика кількість білка у сніданку за її рецептом дозволить швидко підвищити рівень цукру в крові. За її словами, через вживання спиртних напоїв, особливо пива та солодких коктейлів, рівень глюкози може сильно впасти. Щоб його підняти, вона порадила з'їсти сніданок упродовж 90 хвилин після пробудження.

Також при похміллі дієтологиня рекомендувала відмовитися від кави на користь води. Це допоможе запобігти зневодненню.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...