2 травня українці святкуватимуть Великдень 2021. І однією з найважливіших складових традиційного великоднього кошика є м'ясо - для святкового столу воно повинно бути просто ідеальним. Для цього краще взяти підчеревок або стегно. Кількість вибирати вам, наприклад, для чотирьох персон вистачить 1 кг, передають Патріоти України.
Рецепт м'яса, запеченого в тісті за давнім українським рецептом, дали в програмі "Ранок з Україною" на каналі "Україна". Щоб приготувати м’ясо за традиційним українським рецептом, слід спершу замісити прісне тісто. Для цього потрібно змішати 300 г борошна, дрібку солі, 100 мл води і кілька ложок рослинної олії. Воно має бути за консистенцією трохи тугим.
М’ясо промити під проточною водою, промокнути серветками, зробити надрізи, в які запхнути шматочки лаврового листя і часнику. А далі щедро натерти шмат м’яса спеціями за смаком.
Розкатати тісто якомога тонше і загорнути в нього м’ясо. Далі зробити в тісті кілька отворів. Викласти на деко і запікати в духовці при температурі 230 градусів протягом години, далі знизити температуру до 180, а ще через годину - до 160-ти.
Через 3 години дістати страву з духовки і зробити невеликі надрізи, щоб витік зайвий жир, і можна розкривати хлібину - м’ясо готове. Така страва стане справжньою прикрасою великоднього кошика, якщо покласти її біля паски, писанок і сала.
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...