Нові дані шокують: аспартам, сахарин, ацесульфам калію, еритритол, ксиліт і сорбіт, які містяться у мільйонах дієтичних продуктів, можуть прискорювати старіння мозку, Патріоти України.
Дослідження показало, що люди, які споживали ці підсолоджувачі регулярно, демонстрували прискорене зниження пам’яті, мови та мислення — приблизно на 1,6 роки швидше, ніж ті, хто їх уникали.
Вчені з Бразилії спостерігали понад 12 000 дорослих протягом 8 років. Навіть одна банка дієтичної коли на день могла вплинути на когнітивні функції.
«Результати свідчать: те, що ми їмо у середньому віці, може впливати на здоров’я мозку протягом багатьох років», — пояснює доктор Томас Монро Голланд з Університету Раша в Чикаго.
Дослідники також протестували натуральний підсолоджувач тагатозу, який не виявив негативного впливу на мозок, що робить його безпечнішою альтернативою.
Відомий кінолог назвав одну популярну породу, яку він не рекомендував би для гамірних сімей, і це викликало невеликий ажіотаж в інтернеті, передають Патріоти України. Собачий біхевіорист Вілл Атертон, який має понад 900 000 підписників у TikTok, регуля...
Кава – це не просто напій, а й маленький ритуал, з якого для багатьох починається день, передають Патріоти України. Проте приготування вдома часто не приносить очікуваного результату: напій виходить надто гірким, слабким або позбавленим характерного ар...