Нові дані шокують: аспартам, сахарин, ацесульфам калію, еритритол, ксиліт і сорбіт, які містяться у мільйонах дієтичних продуктів, можуть прискорювати старіння мозку, Патріоти України.
Дослідження показало, що люди, які споживали ці підсолоджувачі регулярно, демонстрували прискорене зниження пам’яті, мови та мислення — приблизно на 1,6 роки швидше, ніж ті, хто їх уникали.
Вчені з Бразилії спостерігали понад 12 000 дорослих протягом 8 років. Навіть одна банка дієтичної коли на день могла вплинути на когнітивні функції.
«Результати свідчать: те, що ми їмо у середньому віці, може впливати на здоров’я мозку протягом багатьох років», — пояснює доктор Томас Монро Голланд з Університету Раша в Чикаго.
Дослідники також протестували натуральний підсолоджувач тагатозу, який не виявив негативного впливу на мозок, що робить його безпечнішою альтернативою.
Любите каблуки, кросівки чи шльопанці? Ваш вибір взуття може розповісти більше про вашу особистість, ніж ви думаєте. Цей психологічний тест допоможе заглянути у власний характер - з легкою долею гумору та скепсису, передають Патріоти України. Ви творчи...
Дослідники з Медичної школи Університету Північної Кароліни з’ясували, що жирна їжа, типова для фастфуду, може порушити роботу пам’яті всього за кілька днів, передають Патріоти України. У статті, опублікованій у журналі Neuron, науковці пояснюють: післ...