Дослухаємося до симптомів: ​Рак шлунка, гастрит і виразка мають схожі прояви. Як їх розрізнити?

Італійські фахівці розповіли про схожість симптомів при раку шлунка, гастрит і виразкову хворобу. Відрізнити онкологічне захворювання від інших хвороб допомагають додаткові прояви недуги, зазначають Патріоти України.

За даними медиків, на ранньому етапі раку шлунка яскраві очевидні симптоми захворювання можуть бути відсутні, про це пише ряд джерел. Фахівці стверджують, що в зону ризику розвитку раку шлунка входять в першу чергу чоловіки, які досягли віку 55 років, а також люди, в раціоні яких багато солоної і копченої їжі.
Якщо була проведена операція на шлунку, це також збільшує шанси захворіти на рак.
За словами експертів, на розвиток онкологічного процесу можуть вказувати симптоми, багато хто з яких здаються нешкідливими. Зокрема, якщо частими стають такі явища, як метеоризм після їжі, болі в животі, печія, нудота і блювота, втрата апетиту, діарея, запори, підвищена слабкість і втома, скрутне ковтання їжі, кров в блювотних масах і стільці, потрібно обов'язково звернутися до лікаря і розповісти про це, пройти обстеження.
При виразці людина може помічати подібні симптоми, але в меншій кількості і не так часто проявляються, відзначили фахівці.
Що стосується гастриту, про це шлунковому недугу можуть говорити такі зміни, як часта відрижка, дискомфорт і біль в лівій верхній частині живота.

Родина оцінить! Як приготувати смачну альтернативу сирникам з кисломолочного сиру і яблук

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:10

Якщо є яблука та кисломолочний сир, можна приготувати цілу гору всіляких десертів, починаючи з тих самих сирників. Але коли сирники неабияк набридли або чимось треба зустріти несподіваних гостей, то приготуйте шарлотку з яблуками. Ніякого клопоту, а вс...

А ви це знали? Який вид вершкового масла найкорисніши

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:50

Деякі види продукту - це просто маргарин, який видають за вершкове масло недобросовісні виробники, передають Патріоти України. Вершкове масло – це саме той продукт, який ми вживаємо щодня. Ми намащуємо його на бутерброди, додаємо до різноманітних стра...