Достатньо однієї склянки! Названо напій, який знижує кров'яний тиск, ризик серцевого нападу та інсульту

Лише одна склянка фруктового соку на день може допомогти знизити смертельно високий кров'яний тиск, як показало дослідження, передають Патріоти України.

Неправильне харчування, спосіб життя і стрес підвищують шанси людей на розвиток високого кров'яного тиску. Тому лікарі часто рекомендують пацієнтам з високим тиском змінити спосіб життя, скоротити споживання солі й алкоголю, додавати до меню більше фруктів та овочів і збільшити фізичні навантаження.

Новедослідження, проведене в Університеті Торонто, показало, що щоденне вживання навіть невеликої кількості фруктового соку може допомогти знизити кров'яний тиск.

Дослідницька група з Торонто проаналізувала дані 93 попередніх досліджень, у яких розглядалися 12 різних солодких продуктів, щоб зрозуміти, як вибір дієти впливає на кров'яний тиск.

Кров'яний тиск вимірюється двома цифрами: систолічний тиск – сила, з якою скорочується серце, коли воно перекачує кров по всьому тілу, – і діастолічний тиск – тиск під час фази спокою між ударами серця.

Ідеальним артеріальним тиском зазвичай вважається діапазон від 90/60 до 120/80 мм рт. ст., для людей старше 80 років прийнятним вважається рівень, нижчий за 150/90 мм рт. ст.

У звіті, опублікованому в журналі PLOS ONE, показано, що помірне споживання фруктових соків, які містять натуральні цукри, призводить до значного зниження систолічного артеріального тиску на 3,7 мм рт. ст. А ось вживання напоїв із додаванням цукру, як-от газовані напої, спричиняло підвищення артеріального систолічного тиску в середньому на 6,9 мм рт. ст.

Дослідники виявили, що невеликої склянки натурального фруктового соку достатньо, щоб ефект був помітний у довгостроковій перспективі. Благодійний вплив чистого фруктового соку на кров'яний тиск, ймовірно, зумоений поживними речовинами та біосполуками, які містяться у фруктах.

Водночас споживання цілісних фруктів, які також містять клітковину, приносить для організму ще більше користі. Тож якщо у вас немає відповідних протипоказань, пийте натуральні соки, а ще краще – їжте фрукти.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...