Доступна всім! Ця дієта рятує від хронічних запалень та їхніх тяжких наслідків

Запалення - природна захисна реакція організму на інфекції, і загалом це не страшно. Однак, якщо запалення переходить у хронічний стан і триває тижні, місяці та роки, воно може пошкодити артерії, органи та суглоби. Наслідки таких деструктивних процесів - хвороби серця, печінки, рак, діабет та інше.

Середземноморська дієта

Ця дієта вважається однією з найздоровіших у світі. До її складу входить низка продуктів, які відповідають основному раціону харчування населення цього регіону.

Зокрема, це:

  • броколі, капуста, помідори, цибуля, кольорова капуста, шпинат;
  • всі фрукти, а особливо виноград і вишні;
  • мигдаль, кешью, волоські горіхи, насіння соняшнику, гарбузове насіння.

Доповнює цей список: жирна риба, птиця та молочні продукти.

Чого слід уникати?

Обмеження або виключення певних продуктів з раціону позитивно вплине на ваше самопочуття. Так, ми радимо відмовитися від вживання солодких напоїв, крекерів і чіпсів, переробленого м'яса, білого хліба, макаронів, тортів і морозива.

Фізична активність та сон

Величезне значення для здоров'я має сон та фізична активність. І якщо ви хочете звести до мінімуму можливість появи хронічних захворювань – виконуйте кардіо тренування протягом 30 хвилин, і тренування на опір протягом 15 хвилин 5 разів на тиждень.

Дослідження пов'язують поганий сон із збільшенням ймовірності запалення. Переконайтеся, що ви спите щонайменше 7-8 годин щоночі.

Яких змін чекати?

Протизапальна дієта та щоденна фізична активність дозволяють:

  • Зменшити ризик появи ожиріння, серцево-судинних захворювань, діабету, депресії, раку.
  • Послаблюють біль при артриті, запальному синдромі кишечника та інших аутоімунних захворюваннях.
  • Значно знижують рівень маркерів запалення у крові.

І загалом підвищують рівень енергії та настрій.

Джерело: Обозреватель

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.