Доступні усім: Медики розповіли, які продукти допоможуть подолати хронічну втому навесні

Медики перерахували продукти, які допомагають в боротьбі із нестачею сил у весняні місяці, передають Патріоти України.

Фахівці нагадали, що саме навесні більшість людей скаржаться на поганий настрій і хронічну втому. Як підкреслили експерти, для боротьби з такими симптомами необхідно переглянути раціон харчування і включити в нього багато продуктів з вітамінами, глюкозою і клітковиною.

Лідируючі позиції в рейтингу найбільш популярних продуктів посіли фрукти з великою кількістю аскорбінової кислоти і флавоноїди - грейпфрут, мандарин, апельсин і лимон. Джерелами корисних глюкози, фруктози і клітковини, а також магнію і кальцію є банани. Це досить важкий фрукт, тому медики рекомендують вживати не більше 1 банана в день, і цього буде достатньо, щоб організм отримав необхідні речовини.
Трійку лідерів корисних навесні продуктів замикають курячі яйця. Вони багаті холіном, білком і залізом. Завдяки вживанню яєць можна істотно поліпшити роботу мозку. Крім того, фахівці включили в рейтинг всі горіхи, які покращують емоційний фон і навіть борються з депресією. Цей продукт прекрасно підійде для перекусів в другій половині дня.

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...