Фрукти є цінним джерелом поживних речовин, важливих для здоров’я серця, таких як клітковина, калій і антиоксиданти, передають Патріоти України.
Якщо у вас виявлено високий кров’яний тиск, кардіолог Девід Сабгір, доктор медичних наук, радить включати до свого раціону різноманітні фрукти та овочі, щоб допомогти контролювати цей стан.
Однак є певні фрукти, які завдяки своїм поживним властивостям можуть допомогти стабілізувати або знизити кров’яний тиск. Обговоримо чотири з них.
Банани
Банани — це хороше джерело калію, який допомагає контролювати гіпертонію. Вони відомі своєю здатністю знижувати вплив натрію на організм і зменшувати напругу в стінках кровоносних судин.
Авокадо
Авокадо містить харчові волокна і ненасичені жири, корисні для серцево-судинного здоров’я, а також 250 міліграмів калію на порцію. Дієта, багата калієм, допомагає компенсувати деякі шкідливі ефекти натрію на кров’яний тиск.
Ягоди
Ягоди, такі як малина, чорниця та ожина, містять антиоксиданти, включно з антоціанами, які сприяють зниженню кров’яного тиску. Дослідження, опубліковані в Molecular Nutrition & Food Research 2021 року, показали зв’язок між вживанням антоціанів і зниженням ризику серцевих захворювань.
Ківі
Ківі, багатий на вітамін C, може допомогти знизити кров’яний тиск у людей з гіпертонією. Нещодавні дослідження, опубліковані в журналі Nutrients 2022 року, показали, що щоденне вживання ківі може знизити систолічний артеріальний тиск. Крім того, ківі містить калій, що також може сприяти зниженню тиску.
Можна нарізати ківі й насолоджуватися ним у чистому вигляді або додати його до інших страв. Приміром, можна посипати його скибочками шоколаду і фісташок для приготування корисного десерту, який підніме настрій і завершить ваш день на позитивній ноті.
Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...
Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...