Доступні всім! Кардіолог назвав фрукти та ягоди, які сприятливо впливають на кров’яний тиск

Фрукти є цінним джерелом поживних речовин, важливих для здоров’я серця, таких як клітковина, калій і антиоксиданти, передають Патріоти України.

Якщо у вас виявлено високий кров’яний тиск, кардіолог Девід Сабгір, доктор медичних наук, радить включати до свого раціону різноманітні фрукти та овочі, щоб допомогти контролювати цей стан.

Однак є певні фрукти, які завдяки своїм поживним властивостям можуть допомогти стабілізувати або знизити кров’яний тиск. Обговоримо чотири з них.

Банани

Банани — це хороше джерело калію, який допомагає контролювати гіпертонію. Вони відомі своєю здатністю знижувати вплив натрію на організм і зменшувати напругу в стінках кровоносних судин.

Авокадо

Авокадо містить харчові волокна і ненасичені жири, корисні для серцево-судинного здоров’я, а також 250 міліграмів калію на порцію. Дієта, багата калієм, допомагає компенсувати деякі шкідливі ефекти натрію на кров’яний тиск.

Ягоди

Ягоди, такі як малина, чорниця та ожина, містять антиоксиданти, включно з антоціанами, які сприяють зниженню кров’яного тиску. Дослідження, опубліковані в Molecular Nutrition & Food Research 2021 року, показали зв’язок між вживанням антоціанів і зниженням ризику серцевих захворювань.

Ківі

Ківі, багатий на вітамін C, може допомогти знизити кров’яний тиск у людей з гіпертонією. Нещодавні дослідження, опубліковані в журналі Nutrients 2022 року, показали, що щоденне вживання ківі може знизити систолічний артеріальний тиск. Крім того, ківі містить калій, що також може сприяти зниженню тиску.

Можна нарізати ківі й насолоджуватися ним у чистому вигляді або додати його до інших страв. Приміром, можна посипати його скибочками шоколаду і фісташок для приготування корисного десерту, який підніме настрій і завершить ваш день на позитивній ноті.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...