
Фрукти є цінним джерелом поживних речовин, важливих для здоров’я серця, таких як клітковина, калій і антиоксиданти, передають Патріоти України.
Якщо у вас виявлено високий кров’яний тиск, кардіолог Девід Сабгір, доктор медичних наук, радить включати до свого раціону різноманітні фрукти та овочі, щоб допомогти контролювати цей стан.
Однак є певні фрукти, які завдяки своїм поживним властивостям можуть допомогти стабілізувати або знизити кров’яний тиск. Обговоримо чотири з них.
Банани
Банани — це хороше джерело калію, який допомагає контролювати гіпертонію. Вони відомі своєю здатністю знижувати вплив натрію на організм і зменшувати напругу в стінках кровоносних судин.
Авокадо
Авокадо містить харчові волокна і ненасичені жири, корисні для серцево-судинного здоров’я, а також 250 міліграмів калію на порцію. Дієта, багата калієм, допомагає компенсувати деякі шкідливі ефекти натрію на кров’яний тиск.
Ягоди
Ягоди, такі як малина, чорниця та ожина, містять антиоксиданти, включно з антоціанами, які сприяють зниженню кров’яного тиску. Дослідження, опубліковані в Molecular Nutrition & Food Research 2021 року, показали зв’язок між вживанням антоціанів і зниженням ризику серцевих захворювань.
Ківі
Ківі, багатий на вітамін C, може допомогти знизити кров’яний тиск у людей з гіпертонією. Нещодавні дослідження, опубліковані в журналі Nutrients 2022 року, показали, що щоденне вживання ківі може знизити систолічний артеріальний тиск. Крім того, ківі містить калій, що також може сприяти зниженню тиску.
Можна нарізати ківі й насолоджуватися ним у чистому вигляді або додати його до інших страв. Приміром, можна посипати його скибочками шоколаду і фісташок для приготування корисного десерту, який підніме настрій і завершить ваш день на позитивній ноті.
Візуальні тести, де потрібно обрати зображення або інтуїтивно відреагувати на картинку, дозволяють швидко й ненав’язливо торкнутися теми самопізнання. Хоч вони й не можуть замінити професійну психодіагностику, проте допомагають задуматися над своїми си...
Спагеті - одна з найпростіших і найшвидших у приготуванні страв. Готувати їх можна з олією, спеціями, соусами. Але, дуже важливо знати, як їх правильно варити і скільки хвилин, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ...