
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України.
За її словами, бобові мають надзвичайно цінні властивості для того, щоб залишатись здоровими, енергійними та жили максимально довго. Бобові є джерелом рослинного білку та клітковини.
Існує багато різновидів бобових. Найбільш відомі: горох, квасоля, сочевиця, нут і соєві боби, але до цієї групи входять також арахіс, конюшина та вика. Наразі бобові знову стають одним із найбільш споживаних продуктів, тому що містять більше білків, ніж будь-яка інша їжа.
Для кращого засвоєння та зменшення метеоризму:
Ці методи мінімізують здуття і покращують травлення.
Також відомо, що бобові є незамінними продуктами для молодості шкіри після 40 років. Адже в них міститься багато білку, якого з віком організму потрібно все більше. Нестача білку призводить до того, що обсяг м’язової маси зменшується, шкіра стає в’ялою та втрачає свою пружність. Квасоля, горох, сочевиця, нут позбавляють таких проблем:
Бобовими найкраще замінювати гарніри. Страви на їх основі краще додавати до меню сніданку або обіду. Бобові забезпечують тривале відчуття ситості завдяки високому вмісту білка та клітковини.
М’ясо - важливе джерело білка, заліза та вітамінів групи B, але не всі його види однаково корисні. Деякі сорти й способи приготування можуть підвищувати ризик серцевих захворювань, онкології та проблем із травленням, передають Патріоти України. Це — на...
Візуальні та особистісні тести, засновані на оптичних ілюзіях, є популярним трендом в інтернеті, оскільки вони дають можливість швидко зануритися у самопізнання та викликати цікаве обговорення серед друзів. Проходження таких тестів дозволяє користувача...