Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України.
За її словами, бобові мають надзвичайно цінні властивості для того, щоб залишатись здоровими, енергійними та жили максимально довго. Бобові є джерелом рослинного білку та клітковини.
Існує багато різновидів бобових. Найбільш відомі: горох, квасоля, сочевиця, нут і соєві боби, але до цієї групи входять також арахіс, конюшина та вика. Наразі бобові знову стають одним із найбільш споживаних продуктів, тому що містять більше білків, ніж будь-яка інша їжа.
Для кращого засвоєння та зменшення метеоризму:
Ці методи мінімізують здуття і покращують травлення.
Також відомо, що бобові є незамінними продуктами для молодості шкіри після 40 років. Адже в них міститься багато білку, якого з віком організму потрібно все більше. Нестача білку призводить до того, що обсяг м’язової маси зменшується, шкіра стає в’ялою та втрачає свою пружність. Квасоля, горох, сочевиця, нут позбавляють таких проблем:
Бобовими найкраще замінювати гарніри. Страви на їх основі краще додавати до меню сніданку або обіду. Бобові забезпечують тривале відчуття ситості завдяки високому вмісту білка та клітковини.
Постійна втома може бути спричинена багатьма чинниками - поганим сном, стресом чи навіть доглядом за активною дитиною. Але є ще одна менш очевидна причина, про яку багато хто не здогадується — дефіцит магнію, передають Патріоти України. Магній — це жит...
Ви коли-небудь помічали, що коли вас щось турбує, хочеться прибрати чи навести порядок у домі? Здається, це просто спосіб відволіктися, але насправді за цим стоїть наукове пояснення, передають Патріоти України. Відомий психолог Ітан Кросс, Ph.D., розпо...