Доступні всім! ТОП-2 "суперфуди", які допоможуть уникнути діабету

Гуру харчування настійно рекомендують два доступні суперпродукти для більш здорового і тривалого життя. Про це повідомляє видання Мirror, передають Патріоти України.

Чому потрібно вживати яблука

Усім відоме яблуко, багате необхідними мінералами та вітамінами, які допомагають знизити рівень холестерину, є одними з тих чарівних "ліків", які можуть знизити ризик серцевих захворювань. Експерти заявляють, що ті люди, які їли хоча б одне яблуко на день, рідше відвідують свого лікаря загальної практики.

Одна з головних переваг яблук — це наявність пектину, який є різновидом клітковини, якої багато в шкірці та кісточках фрукта. За словами нутриціологів, пектин, який також міститься в грушах і сливах, знижує рівень холестерину в крові.

Чому потрібно вживати цільнозернові продукти

Цільнозернові продукти, а саме кіноа, булгур, жито, овес, полба та гречка, відомі своєю неймовірною користю для здоров'я. Вони мають становити основну частину нашого щоденного раціону. За словами дієтологів, це ключові джерела клітковини.

"Такі продукти багаті вітамінами групи В, антиоксидантами і невеликою кількістю корисних жирів. Щоденне їхнє споживання допоможе поліпшити здоров'я кишківника та серця, а також провести профілактику діабету, раку та ожиріння", — пишуть у джерелі.

Медики виявили, що у людей середнього віку, які з'їдали щонайменше три порції цільнозернових продуктів на день, що еквівалентно тарілці каші, скибочці цільнозернового хліба або порції коричневого рису чи кіноа, фіксували поліпшення кров'яного тиску та рівня цукру в крові.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...