Доступні всім! ТОП-4 вітаміни, які подовжують життя - ось в яких продуктах міститься найбільше


Науковці розкрили секрет довголіття: що треба їсти, щоб якомога довше жити, передають Патріоти України.

Правильне харчування, здоровий спосіб життя й помірні фізичні навантаження є ключовими умовами для довголіття. Однак існують вітаміни, які також впливають на тривалість нашого життя. Вчені назвали їх види і продукти, де цих вітамінів міститься найбільше. Розповідаємо, які вітаміни сприяють довголіттю, що треба їсти, щоб довго жити.

4 вітаміни, які подовжують життя: у яких продуктах містяться

  • Вітамін К. Науковці рекомендують додати продукти з вітаміном К у свій щоденний раціон, щоб прожити довге та активне життя. Дослідження показали, що цей вітамін допомагає активуватися білкам, які нівелюють старечі захворювання. Також вітамін К запобігає ламкості артерій та хворобам серця, покращує пам’ять і когнітивні функції, знижує ризик захворювання на рак. Найбільше цього вітаміну міститься у зелених листкових овочах, бобових, шпинаті, капусті, томатах і листі кропиви. Також вітамін К є в чорносливі, винограді, ківі, інжирі й авокадо.
  • Вітамін С – потужний антиоксидант, який убиває ракові клітини та зміцнює імунітет. Цей вітамін відіграє важливу роль у зміцненні кісткової тканини, загоєнні ран та підтримці здоров’я ясен. Найбільше вітаміну С міститься у шипшині, червоному болгарському перці, петрушці, смородині, брюсельській капусті, полуниці, апельсині, лимоні, ківі та шпинаті.
  • Вітамін D. З віком імунна система починає слабшати, а вітамін D здатен її підтримувати. Також він відіграє ключову роль у засвоєнні кальцію, який зміцнює щільність кісткової тканини, яка після 50 років втрачає свою міцність і стає більш крихкою. Ще вітамін D підтримує м’язовий метаболізм, запобігаючи наростанню на тілі зайвої жирової тканини. Найбільше його міститься у таких продуктах: риб’ячому жирі, печінці тріски, оселедцеві, сьомзі, скумбрії, курячих жовтках, молоці й вершковому маслі, твердому сирі та червоній ікрі.
  • Вітамін А вкрай корисний для шкіри, тому виробники косметики включають його у засоби для омолодження. Окрім того, він позитивно впливає на когнітивні функції, активує роботу мозку, особливо ті його частини, які відповідають за пам’ять та засвоєння інформації. Найбільше вітаміну А містить яловича печінка, печінка тріски, сира морква, курага, вершкове масло, листкові зелені овочі, зелень, сир, вершки, яйця, сметана, болгарський червоний перець та сирий гарбуз.

А ви це знали? Чому досвідчені кулінари додають у котлети лише жовтки

п’ятниця, 23 серпень 2024, 6:12

Багато хто додає у фарш на котлети яйця, це досить традиційний підхід. Але мало хто знає, що ціле яйце робить м’ясні вироби сухі та жорсткі. Все тому, що і м’ясо, і яйце має багато білка, а він під час смаження поглинає вологу та згортається, передають...

А ви це знали? Які яблука найкорисніші - червоні чи зелені

п’ятниця, 23 серпень 2024, 5:40

Яблука – це потужне джерело важливих мікроелементів для нашого організму, вони можуть замінити купу ліків, тому від них сама користь, передають Патріоти України. Фрукти містять близько 30 вітамінів та 150 корисних мікроелементів, тому це справжній супе...