Існує безліч рецептів із фаршем. Ледачі просто куплять готовий фарш у магазині, але це майже гарантований спосіб зіпсувати смак продукту, адже найчастіше магазини сильно економлять на якості м’яса. Отже, краще один раз витратити час, але зробити все своїми руками. Тим більше, що фарш можна легко заморозити та розморозити без втрати смаку – ми розкажемо, як зробити і це, передають Патріоти України.
Перше і, мабуть, головне, на що слід звернути увагу, це правильний вибір м’яса. У випадку з магазинним фаршем у хід йдуть неякісні обрізки м’яса, які при ретельному подрібненні перетворюються на рожеву масу. Ми хочемо отримати першокласний продукт, тому і м’ясо потрібно вибирати відповідне. Для ідеальних котлет підійде м’ясо вищого гатунку – найкращі частини яловичини. Втім і жорсткіші шматки підійдуть для гарного фаршу, особливо якщо їх ретельно подрібнити. Проте не варто вибирати зовсім неякісні частини на зразок гомілки. М’яса в них небагато, зате твердих хрящів, м’язів і кісток достатньо.
М’ясо потрібно ретельно підготувати – видалити жир, пліву, хрящі та кістки. У результаті у вас вийдуть шматки, що пройшли первинне подрібнення. Але це ще не вся ручна робота. Напівфабрикат потрібно нарубати шматками приблизно по два сантиметри. Це полегшить подальше приготування фаршу.
При подрібненні м’яса в блендері або м’ясорубці волокна будуть сильно пошкоджені. При рубанні ножами чи комбайном цього не станеться і частки збережуть сік та смак.
Подрібнене м’ясо ще не можна назвати повноцінним фаршем. Щоб фарш став придатним для приготування, до нього потрібно додати деякі інгредієнти. Зазвичай, це сіль, перець, спеції, цибуля та інші добавки, що визначаються специфікою страви. У котлетний фарш часто додають хліб, вимочений у молоці, а фарш для голубців — варений рис. Хліб у фарш додають зовсім не з економії, а тому, що він допомагає утримати в котлетах сік, що виділяється під час смаження.
Фарш готують з яловичини, свинини, телятини, індички та курки. Він може бути приготовлений як з одного виду м’яса, так і в суміші з іншими, але слід пам’ятати про те, що не варто змішувати м’ясо з яскравим смаком або запахом. Так, наприклад, баранину краще залишити в первозданному вигляді, оскільки вона здатна заглушити будь-які добавки. Яловичина добре поєднується зі свининою, або курка та індичка. Курку можна змішати зі свининою, але з яловичиною цього робити не варто.
Звичайно, найкраще готувати фарш незабаром після того, як ви його зробили, не вдаючись до методів зберігання. Але якщо вже доводиться заморожувати фарш, то робіть це за правилами. Вони прості – не заморожуйте фарш безформним шматком. Помістивши масу в пакет, зробіть з неї плоский млинець і в такому вигляді відправляйте в морозилку. Це допоможе скоротити час заморожування та розморожування. Крім того, у фарш, який планується заморожувати, не варто додавати цибулю або інші добавки. Зробити це краще перед приготуванням.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...