Для підтримки здоров'я кишечника і профілактики діабету варто звернути увагу на харчування та продукті, які сприяють збалансованому мікробіому. Крім того, нові дослідження підтверджують зв'язок між здоровим мікробіомом і контролем рівня глюкози, що може бути корисним у боротьбі з діабетом, передають Патріоти України.
Простий крок для профілактики — збільшення споживання рослинних продуктів, які годують "хороші" бактерії в кишечнику та підтримують стабільний рівень цукру в крові. Яку їжу вам варт включити до свого раціону, щоб покращити своє здоров’я, розповіли в Eat This, Not That
Продукти з високим вмістом клітковини
Продукти з високим вмістом розчинної клітковини підтримують регулярність роботи кишківника, стабілізують рівень цукру в крові та живлять корисні бактерії. Це допомагає зміцнити здоров’я мікробіому. Включіть у раціон вівсянку, яблука, бобові та ягоди для максимального ефекту. Додавайте їх поступово, щоб уникнути дискомфорту та ознайомтесь про користь кожного з цих продуктів нижче.
Яблука
Яблука — це чудове джерело клітковини, корисної для кишечника. Вони допомагають підтримувати здоров'я печінки та загального самопочуття завдяки високому вмісту цього компонента.
Ячмінь
Чудовий спосіб додати більше клітковини в суп — це використання ячменю або перловки. Таке зерно стане чудовим доповненням до затишної страви під час цієї пори року.
Морква
Морква є чудовим способом збільшити споживання клітковини. Це простий та смачний продукт, який легко додавати до раціону у складі багатьох страв та у якості закуски.
Овес
Овес – чудовий продукт, який необхідний для підтримки здоров’я кишечника. Овес містить багато клітковини, а тому є натуральним способом покращити травлення.
Горох
Вас може зацікавити:"Світ мало реагує на те, що в Росії роблять з українськими полоненими": Зеленський звернувся до правозахисної спільноти. Відео
Горох додає смак багатьом стравам і є хорошим джерелом клітковини. Зокрема, в одній чашці продукту міститься близько 7 грамів білка. Крім того, він може допомогти знизити рівень шкідливого холестерину.
Псиліум
Псиліум — це інгредієнт, який часто зустрічається в добавках клітковини. Він допомагає підтримувати здоров'я травної системи, а тому якщо ви його ще не пробували, можна звернути увагу на добавки, що містять псиліум.
Фахівці поділилися переліком ранніх сортів картоплі, які достигають за 45-55 днів після пророщування. Вже в червні ви зможете покуштувати смачне пюре, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Однак, варто зазначити, що ранні сорти картоплі не мо...
Дослідники вважають, що встановили зв'язок між віком, у якому жінки втратили цноту, і ризиком розвитку раку шийки матки. Про це пише Unilad, передають Патріоти України. Вважається, що майже всі випадки захворювання спричинені вірусом папіломи людини (В...