Вживання гранатового соку уповільнює процес старіння, гальмує розвиток захворювань серця і онкозахворювань. До такого висновку дійшли вчені з наукової лабораторії Amazentis and the Laboratory of Integrative Systems Physiology, передають Патріоти України.
Як пише видання Express, вони провели експеримент на плодових мушках. Ефект вживання граната був очевидним. Крім того, що в комах підвищилася фізична активність, тривалість життя самців комах збільшилася на 18%, а тривалість життя самок – на 8%.
Також вчені повідомляють, що в гранаті міститься уролітін А, який покращує функціонування мітохондрії в клітинах. Це допомагає запобігти м'язової слабкості та збільшити тривалість життя, а також захищає від хвороб серця і онкології.
Останній факт раніше був доведений на прикладі раку простати. Його головним індикатором є простатоспецифічний антиген (ПСА). Чоловіки, у яких рівень ПСА подвоюється за короткий період часу, піддаються підвищеному ризику смерті від раку простати.
Вживання 237 мл гранатового соку на день сповільнює час подвоєння ПСА з 15 до 54 місяців, тим самим знижуючи ризик появи онкології.
Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...