Доступний усім! Названо продукт, який знижує ризик серцево-судинних захворювань

Загальновідомо, що продукти з високим вмістом насичених жирів є шкідливими для нашого серця. Однак, є продукти, які можуть мати протилежний ефект, передають Патріоти України.

Лікар Дебора Лі розповіла Еxpress.co.uk про популярний овоч, який можна їсти щодня, щоб покращити здоров'я серця. За її словами, у ньому багато антиоксидантів, які можуть допомогти покращити кровотік, підтримати зростання нових кровоносних судин і навіть запобігти атеросклерозу — відкладення жирових бляшок на стінках артерій.

Лікар пояснила: що часник досягає цих кардіозахисних ефектів за рахунок покращення профілю холестерину, інгібування вироблення холестерину в печінці, зниження артеріального тиску, надаючи протизгортальну дію за рахунок пригнічення агрегації тромбоцитів, посилення фібринолізу (руйнування тромбів) та зменшення тромбів.

Вона послалася на науковий огляд 2022 року про користь часнику, в якому було зроблено висновок, що часник може знизити кров'яний тиск, індекс маси тіла, коло талії, поганий холестерин, загальний холестерин, тригліцериди та маркери запалення.

Він також може підвищувати рівень ліпопротеїнів високої щільності (хорошого» холестерину) і, як було показано, покращує інші коронарні фактори, такі як зниження кальцифікації коронарних артерій, мікроциркуляція коронарних артерій та зниження кількості епікардіального жиру (жиру між серцевим м'язом та перикардом) та (жир навколо головної артерії тіла – аорти), а також зменшення товщини стінок коронарних артерій, наголосила лікар.

Загалом часник слід розглядати як засіб профілактики та лікування серцево-судинних захворювань: стенокардії, серцевих нападів, інсульту, захворювання периферичних судин та серцевої недостатності.

Окремедослідження показало, що добавки з часником можуть знизити систолічний (верхнє значення) артеріальний тиск на 7-16 мм рт. ст. та діастолічний (нижнє значення) артеріальний тиск на 5–9 мм рт. ст.

Лікар також попередила, що не слід покладатися тільки на часник. Важливо враховувати свою дієту загалом, а також вести здоровий спосіб життя: не курити, контролювати свою вагу, менше пити алкоголь та регулярно займатися фізичними вправами».

Ознаки того, що ваше серце не таке здорове, як має бути

Вкрай важливо не пропустити будь-який із попереджувальних знаків. На ранніх стадіях симптоми можуть бути відсутні або бути дуже легкими, наприклад, задишка або легкий біль у грудях під час підйому сходами або труднощі зі сном у лежачому положенні. Ви можете відчувати загальну втому, трохи опухлі кісточки і час від часу помічати нерегулярний пульс. Але дуже часто серцевий напад або інсульт трапляються несподівано.

Не чекайте, поки розвинеться хвороба серця. Вживіть необхідних заходів, щоб залишатися здоровими і запобігти виникненню серцевих захворювань». Якщо у вас є причини турбуватися про своє серце, негайно зверніться до свого терапевта. Також слід перевіряти артеріальний тиск і перевіряти рівень холестерину, якщо вам 40 років і старше, або раніше, якщо у вас в анамнезі є сімейна гіперхолестеринемія.

Психологічний тест: Виберіть сукню - і дізнайтеся, що про вас думають

неділя, 19 травень 2024, 21:07

Деталі. Бажано уявити, ніби ви поспішаєте на урочистий захід і вам терміново потрібно зібрати модний аутфіт із запропонованих варіантів. Уважно подивіться на кожну з чотирьох суконь на зображенні нижче, але не фокусуйтеся надто довго — намагайтеся вибр...

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...