
Дослідники з Іллінойського технологічного інституту (США) з’ясували, що регулярне вживання чорної квасолі або нуту позитивно впливає на здоров’я серця та обмін речовин. Учасники 12-тижневого дослідження з предіабетом щодня споживали одну чашку чорної квасолі, нуту або рису (контрольна група), передають Патріоти України.
Результати показали, що у тих, хто їв нут, загальний рівень холестерину знизився з 200,4 мг/дл до 185,8 мг/дл. У тих, хто вживав чорну квасолю, спостерігалося зниження маркера запалення інтерлейкіну-6 з 2,57 до 1,88 пг/мл. Метаболізм глюкози суттєво не змінився.
Дослідники наголошують, що боби допомагають зменшити хронічне запалення і підтримують здоров’я серця, що особливо важливо для людей з предіабетом, але користь очевидна для всіх.
Чорну квасолю і нут легко включити в раціон: підходить для супів, салатів, рагу, каррі та вегетаріанських страв. Нут використовують у супах, рагу, каррі, хумусі та паштетах. Варто обирати продукти без додаткової солі та цукру. Достатньо одного стакана на день, щоб поліпшити роботу серця і підтримати обмін речовин.
Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...
Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...