Ківі - не тільки смачний, а й корисний фрукт. Він багатий на вітаміни, мінерали та інші поживні речовини, які можуть поліпшити наше здоров’я і самопочуття, передають Патріоти України.
Дослідження, проведене вченими з Університету Отаго в Новій Зеландії, засвідчило, що вживання двох ківі на день може поліпшити настрій і життєвий тонус уже через чотири дні.
Учасники дослідження, у яких був низький рівень вітаміну С, щодня отримували або добавку вітаміну С, або плацебо, або два ківі. Потім вони заповнювали опитування на смартфонах, щоб повідомити про свій настрій, життєву силу, стан здоров’я та інші фактори.
Результати показали, що учасники, які їли ківі, повідомляли про значне поліпшення настрою і життєвого тонусу вже через чотири дні. Ефект зберігався і протягом наступних кількох тижнів, досягаючи піку приблизно через 14−16 днів.
Вчені вважають, що поліпшення настрою може бути пов’язане з вмістом у ківі вітаміну С, фолієвої кислоти та калію. Ці поживні речовини відіграють важливу роль у роботі мозку та нервової системи.
«Наші результати показують, що ківі може бути ефективним і доступним способом поліпшити психічне благополуччя, — каже професор Тамлін Коннер, співавтор дослідження. — Це гарне нагадування, що те, що ми їмо, може мати великий вплив на наше самопочуття».
Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...
Хочете зробити свою ранкову каву не лише смачною, а й корисною для здоров’я? Гастроентеролог, випускник Гарварду доктор Саурабх Сеті розповів, що всього дрібка кориці може перетворити звичайну каву на справжній 2еліксир молодості", передають Патріоти У...