Досвідчені городники поділились секретом: Навіщо поливати огірки харчовою содою

Тільки досвідчені городники знають, навіщо поливати огірки харчовою содою

Досвідчені дачники-городники поділилися секретами успішного вирощування огірків - однієї з головних овочевих культур, доступних для культивації в наших широтах. Часто на врожайність впливають хвороби і шкідники, але спосіб боротьби з ними є, повідомляють Патріоти України з посиланням на Belnovosti.

Бувалі дачники знають: щоб уникнути неприємних моментів під час росту культури, можна використовувати харчову соду.

Для чого потрібна сода

Гідрокарбонат натрію застосовується як добриво, засіб для знезараження, поліпшення смаку плодів і зменшення кислотності ґрунту.

Якщо рослини починають давати пустоцвіти, повільно ростуть, з'явилося пожовкле або відмерле листя, то саме час використовувати гідрокарбонат натрію.

Пропорції розчину і як його застосовувати

На 10 літрів води додають 3 столових ложки соди і розмішують. Найкраще - відфільтрована вода кімнатної температури.

Використовують підгодівлю тільки два рази за сезон: перший - через тиждень після посадки, другий - не раніше ніж через три-чотири тижні.

Краще поливати рослини розчином в ранкові або вечірні години, уникаючи жарких полуденних.

Також фахівці не радять часто застосовувати цей розчин, тому що він змінює рівень pH, що веде до скручування плодів і зменшення їх розміру.


Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...