Досвідчені городники поділились секретом: Навіщо поливати огірки харчовою содою

Тільки досвідчені городники знають, навіщо поливати огірки харчовою содою

Досвідчені дачники-городники поділилися секретами успішного вирощування огірків - однієї з головних овочевих культур, доступних для культивації в наших широтах. Часто на врожайність впливають хвороби і шкідники, але спосіб боротьби з ними є, повідомляють Патріоти України з посиланням на Belnovosti.

Бувалі дачники знають: щоб уникнути неприємних моментів під час росту культури, можна використовувати харчову соду.

Для чого потрібна сода

Гідрокарбонат натрію застосовується як добриво, засіб для знезараження, поліпшення смаку плодів і зменшення кислотності ґрунту.

Якщо рослини починають давати пустоцвіти, повільно ростуть, з'явилося пожовкле або відмерле листя, то саме час використовувати гідрокарбонат натрію.

Пропорції розчину і як його застосовувати

На 10 літрів води додають 3 столових ложки соди і розмішують. Найкраще - відфільтрована вода кімнатної температури.

Використовують підгодівлю тільки два рази за сезон: перший - через тиждень після посадки, другий - не раніше ніж через три-чотири тижні.

Краще поливати рослини розчином в ранкові або вечірні години, уникаючи жарких полуденних.

Також фахівці не радять часто застосовувати цей розчин, тому що він змінює рівень pH, що веде до скручування плодів і зменшення їх розміру.


Варто включити в раціон! ТОП-11 продуктів, які роблять мозок гострішим

вівторок, 23 грудень 2025, 19:06

Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...

Повільно вбиває! Це найгірша закуска для вашого серця

вівторок, 23 грудень 2025, 18:10

Кардіологи попереджають: картопляні чіпси - це не просто калорійна закуска, а серйозна загроза для серцево-судинної системи, передають Патріоти України. Навіть запечені чіпси не є безпечним варіантом — вони все одно містять багато рафінованих вуглеводі...