Досвідчені господині давно так роблять: Як позбутися неприємного запаху зі сміттєвого відра

Відро для сміття - незамінний атрибут на кухні, але також воно дуже корисне і в туалеті. Але з огляду на специфіку їхньої служби, рано чи пізно в ємностях може з'явитися специфічний неприємний запах, передають Патріоти України.

Тому давайте спробуємо розібратися, як прибрати неприємний запах зі сміттєвого відра.

Як прибрати запах з пластикового відра - перевірені методи

Найпростіший в сучасному світі спосіб уникнути появи сторонніх запахів від сміттєвого відра - використовувати спеціальні сміттєві пакети (або просто пакети з супермаркету). Це зручно та швидко, але якщо вони виявляться надірваними, то рідина зі сміття може протекти до відра й стати джерелом смороду.

Тому періодично, у міру забруднення, відро для сміття для кухні та для туалету потрібно просто мити, бажано з якимось засобом - хоча б милом.

Позбутися від запаху сміття допоможе наповнювач для котячих туалетів. Його насипають на дно відра, і, якщо сміттєвий пакет протече, наповнювач вбере як рідину, так і запах. Міняти його рекомендується раз на тиждень.

Старий "дідівський" метод - постелити на дно відра газету. Вони також буде вбирати все, що витікає з відра - навіть запахи.

Можна просочити серветку або ватний диск розчином кориці (пряність змішати з водою) і покласти його на дно ємності зі сміттям. Перебити запах сміття допоможе і цедра лимона або апельсина.Позбутися неприємного запаху затхлості або сміття допоможуть ефірні масла. Наносимо їх на серветку, а краще ватяну кульку, обробляємо стінки відра і кладемо на дно.

Ефірне масло в цілому підійде будь-яке, найчастіше використовується лимонне, але деякі можуть бути навіть більш корисними в конкретно цьому випадку:

  • Цитрусові масла допоможуть боротися з розмноженням бактерій. Як і масло чайного дерева.
  • Позбутися від комах можна за допомогою масла дерева нім.
  • Масло м'яти швидко відлякає гризунів (що актуально в приватних будинках).

Замінювати просочений маслом ватний диск і повторно обробляти відро потрібно буде в міру його забруднення і випаровування аромату.

Що вбирає запахи - ви здивуєтеся

Досвідчені господині регулярно користуються народними методами, щоб позбутися від неприємного аромату зі сміттєвого відра. Наприклад:

  • Добре поглинає неприємні запахи харчова сода. Приблизно півсклянки соди на дні відра - і смороду як не бувало. До того ж, це цілком доступно та дешево.
  • Відмінним поглиначем запаху для сміттєвого відра стане деревне вугілля - насипаємо у відро, закриваємо кришкою й залишаємо на ніч.
  • Не дуже дешевий, але теж ефективний спосіб - насипати меленої кави й залишити так відро на пів дня із закритою кришкою.

Також у магазинах можна купити спеціальні поглиначі запахів. Вони мають різні аромати - можете обрати той, який вам до душі.

Як прибрати запах зі сміттєвого відра

Крім перерахованих вище способів, прибрати запах зі сміттєвого відра в туалеті або на кухні можна за допомогою оцту або лимонної кислоти. Розводимо засіб водою в пропорції один до одного, заливаємо в ємність для відходів, а через 30 хвилин зливаємо і гарненько миєму з милом.

Можна взяти розчин на основі хлорки або харчову соду - її потрібно розвести водою до стану густої кашки і почистити брудне відро.

Є секрет? Чому грошей не мають ті, хто боїться їх витрачати

вівторок, 19 березень 2024, 8:12

Ми часто відчуваємо незручність, коли говоримо про гроші: не важливо, чи просимо ми збільшення, чи торгуємося за знижку, даємо в борг або призначаємо ціну на свої послуги, передають Патріоти України. Коли грошей не вистачає, нам неприємно в цьому визна...

Забудете про неприємний запах! Як легко очистити пральну машину

вівторок, 19 березень 2024, 7:56

Багато українських господинь, які обізнані з тонкощами роботи пралок у різних режимах, іноді стикаються з тим, що з часом пральна машинка починає неприємно пахнути всередині, передають Патріоти України.передають Патріоти України. І цей сморід переходит...