Досвідчені шеф-кухарі завжди натирають огірок сіллю перед нарізкою: Навіщо так роблять

Натирання огірків сіллю - одна з найдавніших технік, яка досі широко використовується в домашній кулінарії, передають Патріоти України.

Це дуже популярно в певних колах, а деякі про це навіть не чули. Розглянемо три ключові причини натирання огірків сіллю.

Видалення зайвої вологи

Огірки містять багато води, і сіль допомагає витягти з них цю вологу, що робить огірки більш хрусткими і менш рідкими. Натерті сіллю огірки будуть зберігати свою свіжість і привабливий зовнішній вигляд протягом тривалого часу.

Природний консервант

Сіль є природним консервантом, який може уповільнити процеси розкладання, такі як бактеріальна діяльність і окислення, що в кінцевому підсумку може привести до псування огірків. Натерті сіллю огірки будуть зберігати свою свіжість і смак навіть після тривалого зберігання.

Прибирає гіркоту з огірків

В огірках міститься речовина кукурбітацин, надлишок якого може зіпсувати смак овоча. Найбільше кукурбітацину міститься в шкірці, "попці", а також в листі рослини.

Перед вживанням з огірка зрізають кінчик з плодоніжкою, а м'якоть натирають сіллю, поки не з'явиться піна. Вона свідчить про те, що кукурбітацин розпадається.

Джерело: Главред

ТОП-10 продуктів, які потрібно їсти для здорового серця: поради кардіологів

п’ятниця, 7 листопад 2025, 13:10

Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...

Що таке паста Амосова і чому її називають “вітамінною бомбою” для серця

п’ятниця, 7 листопад 2025, 12:45

Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...