Досить мучитися від спеки: ТОП-6 лайфхаків, як охолодити свій будинок без кондиціонера

Літню спеку багато людей переносять досить важко, особливо якщо в будинку немає кондиціонера, який би допоміг людині охолонути в задушливій кімнаті або після вулиці. Однак у таких випадках рятуватися від спеки можна в інший спосіб. "Телеграф" зібрав корисні поради про те, як охолоджувати свій будинок чи квартиру у літній період, передають Патріоти України.

Для того, щоб прибрати "парилку" з кімнат і зробити в ній знову комфортну температуру, не потрібно багато часу, зусиль і навіть витрат. Існує маса способів зробити це за лічені хвилини.

Як охолодити свій будинок влітку

  • Сонцезахисна плівка на вікнах. Цей спосіб може запобігти проникненню в будинок або квартиру сонячних променів. Плівка відбиває їх і водночас практично не затемнює вікно.
  • Витяжка. У сильну спеку на кухні можна включити витяжку. Це допоможе прибрати частину гарячого повітря із приміщення.
  • Кубики льоду та сіль. У глибокий посуд слід покласти кубики льоду і трохи посипати їх сіллю, а потім поставити тарілку перед вентилятором, що працює.
  • Мокрі рушники. У сильну спеку в кімнатах можна розвісити мокрі рушники та простирадла. І щойно вони висохнуть, їх треба намочити знову.
  • Зволоження повітря. Це можна робити за допомогою спеціального зволожувача або за допомогою звичайного спрей. Наберіть у пульверизатор холодну воду і розпорошуйте її кожні 40 хвилин.
  • Відчинені вікна. В саму спеку відчинені вікна не дадуть жодного результату, а навіть навпаки, у будинку стане ще спекотніше. Відчиніть всі вікна в будинку з настанням вечора, але до сходу сонця потрібно встигнути закрити. Тоді в будинку зберігатиметься прохолода.

Дуже смачно! Як за 10 хвилин приготувати малосольні огірки в пакеті

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:07

Для приготування надзвичайно смачних, хрустких та ароматних огірків незвичайним способом знадобляться лише звичні інгредієнти та зовсім небагато часу, передають Патріоти України. Щоб скуштувати апетитну закуску, знадобиться підготувати такі продукти:. ...

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...