Досить мити посуд у муках - лайфхак із содою позбавить вас від страждань

Новорічні дні - пора святкових застіль та брудного посуду. На господинь чекатимуть гори немитих тарілок. Але є один корисний і дешевий лайфхак, який допоможе якісно розчинити жир, передають Патріоти України.

Професійний організатор свят із Нью-Йорка Керолайн (нікнейм @neat.caroline) відома у мережі TikTok своїми порадами щодо прибирання. Вона має аудиторію в понад 200 тисяч підписників, які радо користуються її методами.

Як використовувати соду

Щоб швидко і без проблем позбавитися пригорілого жиру на каструлях чи пательнях, Керолайн радить скористатися дієвим засобом – содою.

Брудний посуд варто посипати харчовою содою – так жир легко розчиниться.

Можна також наповнити каструлю водою, насипати у неї трохи харчової соди, поставити на плиту і зачекати, поки жир википить.

Сода – універсальний помічник у господарстві, яка завдяки своїм лужним властивостям легко розчинить бруд і жир. Її можна використовувати і як нейтралізатор неприємних запахів.

М’яка содова структура відчистить навіть глибокий застарілий жир, не залишаючи на посуді подряпин.

Якщо немитого посуду назбиралося дуже багато – просто киньте соду у наповнену раковину і зачекайте. Бруд розчиниться, і мити тарілки стане набагато простіше.

Не забувайте надягати гумові рукавички при використанні соди. Це захистить руки від пересушування.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...