Доведеться викинути! Названо температуру, при якій не можна прати речі

Багаторазові та часті цикли прання призводять до того, що речі стають тьмяними та втрачають колір. Причиною може бути неправильно підібраний порошок, надто жорстка вода чи використання хімічних засобів, передають Патріоти України.

Але, за словами фахівців, найчастіше речі псуються через неправильно встановлену температуру прання. Є думка, що краще прати речі у гарячій воді. Так жир та забруднення швидше розчиняться під впливом високих температур. Насправді єдине, чого можна досягнути пранням у надто гарячій воді – це ефекту зіпсованих речей.

Тож, обираючи температуру на пральній машинці не вмикайте надто високі позначки. Експерти кажуть, що лише дитячі сорочки або постільну білизну можна прати при температурі 90 градусів. Решта речей просто зіпсується. Тому оптимально прати речі при температурі 30 градусів. Це заощадить електроенергію та не вплине на стан одягу.

До речі, експрес-режим підходить не для всіх тканин і робить прання більш енергоємним. А економічний режим дає змогу використовувати менше води та енергії, хоча прання здійснюється протягом довшого періоду часу. 90% споживання енергії пральною машиною припадає на нагрів води. Обертання барабана споживає дуже мало енергії в порівнянні з цим. Прання при нижчій температурі споживає до 59% менше енергії, що може зменшити рахунки за електрику та воду.

Це така смакота! Картопля фарширована - дуже простий рецепт

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:09

Якщо ви обожнюєте картоплю з оселедцем, то цю страву обов’язково варто приготувати. І на буденний стіл, і гостям подати підійде, передають Патріоти України. На 4 порції необхідні такі продукти:. Картоплю краще брати одного розміру, рівненьку. Її потріб...

А ви це знали? Для чого господині кладуть до сковороди хліб при смаженні м’яса та котлет

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:08

А ви знали, що хлібні скоринки мають унікальні властивості? Вони цінні при приготуванні м’яса та котлет. Мова зараз йде не про той випадок, коли хліб додають у фарш. Це всі знають, що він робить готову страву соковитішою та смачнішою. Розповімо саме за...