Прасування для багатьох входить до топ нелюбимих домашніх справ, а прасувати постільну білизну після прання - справжня мука. Лінь цим займатися? Чудово! Фахівці впевнені, що це заняття не тільки складне, а й марне, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Так, у прасування постільної білизни є свої плюси, але їх не так багато:
Чому не варто прасувати білизну
Волокна натуральних та штучних тканин однаково реагують на високу температуру: вони стають крихкими, тому білизна швидше рветься та протирається. Постіль після прасування вицвітає, стає бляклою і втрачає первісний вигляд.
До того ж, через високу температуру волокна злипаються і втрачають здатність вбирати вологу: влітку це особливо помітно, вранці простирадла та наволочки залишаються вологими і їх доводиться сушити.
Якщо ж ви боїтеся, що на білизні залишаться віруси та бактерії, вибирайте режим прання за високої температури. При 90 градусах більшість бактерій загине, тому прасування не буде потрібно. Але при будь-якому режимі прання на білизні залишаються частинки порошку або гелю, під час прасування вона випаровується в повітря і може стати причиною алергії.
І нарешті, варто заощадити свій час і витратити його на приємніші справи: спілкування з близькими, перегляд фільму чи тренування.
Коли постільну білизну все ж таки потрібно гладити
Винятком, коли постільне варто додатково обробити праскою, мають стати речі малюка. Звичайно, якщо в сім'ї є людина зі шкірними захворюваннями, її білизну теж варто прасувати, щоб уникнути ускладнень.
Якщо ж ви звикли прасувати білизну або до вас у гості збираються гості, спробуйте замінити праску на відпарювач: він менше впливає на тканину, та й часу таке прасування займе значно менше.
Більшість користувачів пральних машин щоразу використовують ті самі налаштування, ігноруючи потенціал додаткових функцій. Проте одна кнопка, яку часто недооцінюють, може мати суттєвий вплив на рахунки за електроенергію. Про це видання Express, передают...
Відрізнити якісну каву від підробки або низькоякісного продукту можна за кількома ознаками — як візуальними, так і смаковими, а також з урахуванням упаковки та аромату. Ось основні критерії, передають Патріоти України.