
Прасування для багатьох входить до топ нелюбимих домашніх справ, а прасувати постільну білизну після прання - справжня мука. Лінь цим займатися? Чудово! Фахівці впевнені, що це заняття не тільки складне, а й марне, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Так, у прасування постільної білизни є свої плюси, але їх не так багато:
Чому не варто прасувати білизну
Волокна натуральних та штучних тканин однаково реагують на високу температуру: вони стають крихкими, тому білизна швидше рветься та протирається. Постіль після прасування вицвітає, стає бляклою і втрачає первісний вигляд.
До того ж, через високу температуру волокна злипаються і втрачають здатність вбирати вологу: влітку це особливо помітно, вранці простирадла та наволочки залишаються вологими і їх доводиться сушити.
Якщо ж ви боїтеся, що на білизні залишаться віруси та бактерії, вибирайте режим прання за високої температури. При 90 градусах більшість бактерій загине, тому прасування не буде потрібно. Але при будь-якому режимі прання на білизні залишаються частинки порошку або гелю, під час прасування вона випаровується в повітря і може стати причиною алергії.
І нарешті, варто заощадити свій час і витратити його на приємніші справи: спілкування з близькими, перегляд фільму чи тренування.
Коли постільну білизну все ж таки потрібно гладити
Винятком, коли постільне варто додатково обробити праскою, мають стати речі малюка. Звичайно, якщо в сім'ї є людина зі шкірними захворюваннями, її білизну теж варто прасувати, щоб уникнути ускладнень.
Якщо ж ви звикли прасувати білизну або до вас у гості збираються гості, спробуйте замінити праску на відпарювач: він менше впливає на тканину, та й часу таке прасування займе значно менше.
Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...
М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...