Драники по-німецьки - рецепт оладок з хрусткою скоринкою та нетрадиційним інгредієнтом

У кожній європейській країні є свій рецепт драників – картопляних оладок з хрумкою золотистою скоринкою. Драніки по-німецьки готуються за традиційним рецептом, але до них додають нетрадиційний інгредієнт, який змінює смак страви, передають Патріоти України.

Драники по-німецьки називаються картоффельпуффер. Вони схожі на звичайні українські, але у складі є несподівані компоненти. Відмінність полягає й у тому, що такі вироби їдять не зі сметаною чи кетчупом, а із солодкими джемами та фруктовими пюре. Підійде також будь-яке варення – сливове, грушеве, яблучне чи вишневе.

Інгредієнти:

  • 350 г картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. манки;
  • сіль та перець за смаком;
  • дрібка базиліка та мускатного горіха;
  • рафінована олія для смаження.

Драники по-німецьки готуються так: потрібно перетерти картоплю на середній або дрібній тертці, а потім віджати зайвий сік. Краще використовувати марлю - помістити туди картопляну масу і залишити на деякий час, щоб зайва рідина стекла.

Злийте рідину, залишивши в мисці крохмаль. Додайте в ємність яйце, манку, терту цибулю, перець та спеції. Добре перемішайте і посоліть безпосередньо перед смаженням, щоб тісто не потемніло.

Налийте достатньо рафінованої олії (оливкової або соняшникової) у сковороду, викладайте ложкою картопляну масу та обсмажуйте драники з двох боків до рум'яної скоринки. Готові вироби потрібно викласти на тарілку, застелену паперовим рушником. Подавайте драники по-німецьки з солодким джемом або варенням та скибочкою чорного хліба. Смачного!

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...