Драники по-німецьки - рецепт оладок з хрусткою скоринкою та нетрадиційним інгредієнтом

У кожній європейській країні є свій рецепт драників – картопляних оладок з хрумкою золотистою скоринкою. Драніки по-німецьки готуються за традиційним рецептом, але до них додають нетрадиційний інгредієнт, який змінює смак страви, передають Патріоти України.

Драники по-німецьки називаються картоффельпуффер. Вони схожі на звичайні українські, але у складі є несподівані компоненти. Відмінність полягає й у тому, що такі вироби їдять не зі сметаною чи кетчупом, а із солодкими джемами та фруктовими пюре. Підійде також будь-яке варення – сливове, грушеве, яблучне чи вишневе.

Інгредієнти:

  • 350 г картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. манки;
  • сіль та перець за смаком;
  • дрібка базиліка та мускатного горіха;
  • рафінована олія для смаження.

Драники по-німецьки готуються так: потрібно перетерти картоплю на середній або дрібній тертці, а потім віджати зайвий сік. Краще використовувати марлю - помістити туди картопляну масу і залишити на деякий час, щоб зайва рідина стекла.

Злийте рідину, залишивши в мисці крохмаль. Додайте в ємність яйце, манку, терту цибулю, перець та спеції. Добре перемішайте і посоліть безпосередньо перед смаженням, щоб тісто не потемніло.

Налийте достатньо рафінованої олії (оливкової або соняшникової) у сковороду, викладайте ложкою картопляну масу та обсмажуйте драники з двох боків до рум'яної скоринки. Готові вироби потрібно викласти на тарілку, застелену паперовим рушником. Подавайте драники по-німецьки з солодким джемом або варенням та скибочкою чорного хліба. Смачного!

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...