"Дружить" не з усіма! Які рослини категорично не можна садити біля цибулі

Ще одна тонкість, про яку слід знати в сільськогосподарському світі: деякі рослини погано поєднуються одна з одною. Щоб отримати успішний урожай і, перш за все, не нашкодити своїм овочам, ви обов’язково повинні дізнатися про найбільш відповідні комбінації культур. І, звичайно ж, невідповідних, передають Патріоти України.

Щоб зберегти врожай цибулі, важливо звертати увагу де і біля кого ви її висаджуєте, пише santeplus. Пам’ятайте, що цибуля дружить з багатьма рослинами на городі, але все ж таки є деякі винятки.

Які рослини не можна садити біля цибулі

  • Квасоля (зелена і карликова), горох та інші бобові — цибуля ризикує вбити певні бактерії, які дуже корисні для коріння цих рослин, що може сильно уповільнити їх зростання. Але, оскільки ці бобові фіксують азот у ґрунті і цибуля їх дуже любить, то його можна садити відразу після збирання гороху та квасолі.
  • Спаржа — вони з цибулею постійно боротимуться за те, щоб харчуватися одними і тими ж поживними речовинами. Тому, якщо ви триматимете їх поруч, ви зупините зростання однієї чи обох культур.
  • Шавлія — це ароматна рослина приносить у ґрунт стільки азоту, що може негативно вплинути на цибулину.
  • Інші рослини сімейства цибулинних (часник, цибуля-порей, цибуля-шалот, шніт-цибуля, зелена цибуля) — можна подумати, що було б добре виростити їх щасливо на одній ділянці, але виявляється це не дуже хороша ідея. Тому що всі ці похідні приваблюють багато шкідників. Краще розсадити їх, щоб уникнути неприємностей.

А ви це знали? Чи шкідливо приймати душ щодня

середа, 2 квітень 2025, 18:56

Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...

Це може шокувати! Які продукти збільшують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера

середа, 2 квітень 2025, 18:26

Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...