"Дружить" не з усіма! Які рослини категорично не можна садити біля цибулі

Ще одна тонкість, про яку слід знати в сільськогосподарському світі: деякі рослини погано поєднуються одна з одною. Щоб отримати успішний урожай і, перш за все, не нашкодити своїм овочам, ви обов’язково повинні дізнатися про найбільш відповідні комбінації культур. І, звичайно ж, невідповідних, передають Патріоти України.

Щоб зберегти врожай цибулі, важливо звертати увагу де і біля кого ви її висаджуєте, пише santeplus. Пам’ятайте, що цибуля дружить з багатьма рослинами на городі, але все ж таки є деякі винятки.

Які рослини не можна садити біля цибулі

  • Квасоля (зелена і карликова), горох та інші бобові — цибуля ризикує вбити певні бактерії, які дуже корисні для коріння цих рослин, що може сильно уповільнити їх зростання. Але, оскільки ці бобові фіксують азот у ґрунті і цибуля їх дуже любить, то його можна садити відразу після збирання гороху та квасолі.
  • Спаржа — вони з цибулею постійно боротимуться за те, щоб харчуватися одними і тими ж поживними речовинами. Тому, якщо ви триматимете їх поруч, ви зупините зростання однієї чи обох культур.
  • Шавлія — це ароматна рослина приносить у ґрунт стільки азоту, що може негативно вплинути на цибулину.
  • Інші рослини сімейства цибулинних (часник, цибуля-порей, цибуля-шалот, шніт-цибуля, зелена цибуля) — можна подумати, що було б добре виростити їх щасливо на одній ділянці, але виявляється це не дуже хороша ідея. Тому що всі ці похідні приваблюють багато шкідників. Краще розсадити їх, щоб уникнути неприємностей.

Лише спробуйте! Чим заправити салат замість класичної олії чи майонезу

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:07

Раніше був стереотип, що всі смачні салати мають бути з майонезом. Натомість більш простий та корисний варіант з олією. Але й багато варіантів заправок, які зроблять салат ароматним, смачним. Готується швидко і продукти знайти легко, передають Патріоти...

ТОП-4 хитрощі при замочуванні гороху, про які не знають багато господинь

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:12

Багато господинь не надто часто готують напрочуд смачні, а головне - корисні та поживні страви на основі гороху, передають Патріоти України. Вони пояснюють це тим, що з цим продуктом доводиться багато поратися. Щоб такої ситуації не виникло, скористайт...