Духмяний, фруктовий, осінній: Як приготувати вражаючий французький пиріг зі сливами

Подавайте цей пиріг ще теплим зі збитими вершками, і холодні вечори з близькими стануть затишніше й тепліше.

Цей смачний осінній пиріг дуже люблять готувати француженки старшого покоління. Він прекрасно поєднується зі сливами, грушами, абрикосами або іншими сезонними фруктами з кислинкою, зазначають Патріоти України. Рецептом поділився у своєму блозі суддя шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський.

Тісто (для двох коржів діаметром 28 см):

  • Борошно — 280 г
  • Вершкове масло — 150 г
  • Цукор — 75 г
  • Яйце — 1 шт (55 г)
  • Сіль — дрібка
  • Жовток для змазування тіста

Збиваємо масло з цукром, яйцем і сіллю. Додаємо борошно і руками замішуємо пісочне тісто. Занадто довго перемішувати не потрібно — тане масло і затягується глютен, тому намагаємося готувати швидко.

Відправляємо тісто в холодильник на 30 хвилин. Потім розкачуємо до товщини близько 4 мм і кладемо в форму для випічки, формуючи основу і бортик заввишки приблизно 1,5 см. Випікаємо при температурі 175 градусів протягом 20 хвилин.

Поки печеться корж, готуємо начинку — франжипан і фрукти.

Франжипан (на один корж):

  • Яйце — 2 шт
  • Вершкове масло —100 г
  • Цукор — 75 г
  • Борошно мигдальне — 115 г
  • Ром — 20 мл

Тепле вершкове масло збиваємо вінчиком з яйцями і цукром до розчинення крупинок цукру. Додаємо миигдальне борошно і ром (мигдальне борошно можна замінити подрібненим очищеним мигдалем).

Для фруктової начинки беремо 800 г очищеної сливи, але її можна замінити абрикосом або іншими кисло-солодкими фруктами. Також можна використовувати заздалегідь підготовлену грушу: очищену грушу розрізаєте навпіл, занурює в цукровий сироп (літр води, 150 г цукру, сік і цедра половини лимона) і залишаєте там томитися до розм’якшення.

Повертаємося до нашого пирога. Коли корж стане рум’яним і пропеченим, дістаємо його з духовки і змащуємо яйцем. Це потрібно для того, щоб соковита начинка не розмочувала нижній шар вже готового тіста.

Після цього виливаємо на корж франжипан, зверху кладемо фруктову начинку і повертаємо в духовку. Запікаємо пиріг хвилин 25−27 при температурі 175−180 градусів — до рум’яності і готовності франжипану.

Джерело: НВ

Перевірте себе! Психологічний тест у картинці розкаже, чи можна вам довіряти таємниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:07

Вам довіряють друзі усі найпотаємніші секрети чи, навпаки, намагаються слідкувати за своєю розмовою, аби зайвого не бовкнути? Ми ділимося тестом, який за декілька секунд відповість на це питання, передають Патріоти України. Вам потрібно просто глянути...

Водіям на замітку! Що впливає на швидке зношування шин в авто

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:30

Новий комплект шин найчастіше є помітною для сімейного бюджету покупкою. Тому автовласникам важливо, щоб гума на автомобілі служила довго - а так, на жаль, виходить не завжди. Причин прискореного зношення покришок декілька, і на всі з них водій може вп...