
Цей смачний осінній пиріг дуже люблять готувати француженки старшого покоління. Він прекрасно поєднується зі сливами, грушами, абрикосами або іншими сезонними фруктами з кислинкою, зазначають Патріоти України. Рецептом поділився у своєму блозі суддя шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський.
Тісто (для двох коржів діаметром 28 см):
Збиваємо масло з цукром, яйцем і сіллю. Додаємо борошно і руками замішуємо пісочне тісто. Занадто довго перемішувати не потрібно — тане масло і затягується глютен, тому намагаємося готувати швидко.
Відправляємо тісто в холодильник на 30 хвилин. Потім розкачуємо до товщини близько 4 мм і кладемо в форму для випічки, формуючи основу і бортик заввишки приблизно 1,5 см. Випікаємо при температурі 175 градусів протягом 20 хвилин.
Поки печеться корж, готуємо начинку — франжипан і фрукти.
Франжипан (на один корж):
Тепле вершкове масло збиваємо вінчиком з яйцями і цукром до розчинення крупинок цукру. Додаємо миигдальне борошно і ром (мигдальне борошно можна замінити подрібненим очищеним мигдалем).
Для фруктової начинки беремо 800 г очищеної сливи, але її можна замінити абрикосом або іншими кисло-солодкими фруктами. Також можна використовувати заздалегідь підготовлену грушу: очищену грушу розрізаєте навпіл, занурює в цукровий сироп (літр води, 150 г цукру, сік і цедра половини лимона) і залишаєте там томитися до розм’якшення.
Повертаємося до нашого пирога. Коли корж стане рум’яним і пропеченим, дістаємо його з духовки і змащуємо яйцем. Це потрібно для того, щоб соковита начинка не розмочувала нижній шар вже готового тіста.
Після цього виливаємо на корж франжипан, зверху кладемо фруктову начинку і повертаємо в духовку. Запікаємо пиріг хвилин 25−27 при температурі 175−180 градусів — до рум’яності і готовності франжипану.
У світі, де самопізнання стає дедалі важливішим, психологічні тести допомагають краще зрозуміти власні емоції, реакції та способи мислення. Подібні завдання не лише розважають, а й дають змогу побачити себе з іншого боку. Якщо ви готові до цього, дивіт...
Банани - один із найпопулярніших фруктів у світі. Вони багаті на калій, магній, вітаміни та клітковину, що робить їх корисними для серця, шлунка та нервової системи. Але навіть у такому звичному продукті є свої нюанси, передають Патріоти України. Позит...