Духмяний та заспокійливий: Лікарі назвали найкращий чай проти старіння

Фахівці вважають, що, як тільки людина втрачає інтерес до життя, починаються проблеми (депресія, погіршення пам'яті) і все досить швидко йде до сумного кінця. Тобто від ефективності мозку залежить наша успішність і тривалість життя. Збільшити ефективність роботи мозку допоможе чай з простих компонентів, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

За словами медиків, це - зелений чай, меліса і шавлія. Трави можна придбати в звичайній аптеці, а чай потрібно вибирати хорошої якості. Напій заварюється як звичайний чай і вживається два рази на день: у другу половину дня і на ніч.
Корисну дію в цьому випадку мають поліфеноли шавлії, розмаринова кислота меліси і катехіни зеленого чаю. Ці компоненти мають антивікові властивості, запускають аутофагію, тобто самоочищення клітин. Крім того, меліса і шавлія здатні відновлювати білки клітин після отруєння їх цукрами (так званої глікації), пояснили лікарі.
Також, завдяки невеликій заспокійливій дії меліси, людина стає більш врівноваженою в другій половині дня, їй легше заснути ввечері, а сон стає більш спокійним. Цей чай можна назвати найкориснішим чаєм, вважають дієтологи.

Діти оцінять! Як приготувати домашні глазуровані сирки

вівторок, 30 квітень 2024, 18:10

Глазуровані сирки - улюблений десерт не тільки дітей, а й дорослих. І звичайно, краще споживати ті, які виготовлені власноруч. Продуктів для їх приготування потрібно не дуже багато, а виходу смакоти буде достатньо, передають Патріоти України. Приготуйт...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у вінегрет молоко та цукор

вівторок, 30 квітень 2024, 17:09

Господині готують вінегрет доволі часто, особливо в сезон коли зібрані в комору свіжі овочі. Тому довели свою кулінарну майстерність до досконалості, передають Патріоти України. Цей салат популярний через різні причини. Зокрема набір продуктів для віне...