Духовка більше не потрібна! Як приготувати неймовірно смачні вівсяні батончики на сніданок чи перекус

Приготуйте смачне і корисне вівсяне печиво без випічки. Це легко і просто. Багато часу теж не знадобиться. Ці батончики можна зробити заздалегідь і кілька днів снідати ними або перекушувати на роботі, в дорозі. Сподобається десерт і дітворі, адже він солодкий і смачний, передають Патріоти України.

Але найголовніше – ці батончики ви можете приготувати тільки з корисних продуктів, без шкідливих для здоров’я жирів. І ще – ви легко зможете замінювати і доповнювати інгредієнти, змінювати і удосконалювати смак десерту.

Продукти:

  • 250 г вівсяних пластівців;
  • 100 г меду;
  • 70 г вершкового масла;
  • 50 г цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • ванілін;
  • 80 г горіхів + насіння
  • 90 г чорносливу + журавлина
  • 80 г шоколаду.

Читайте також: 7 ідеальних соусів, які змусять забути про кетчуп і майонез

Як готувати:

  1. Форму застеляємо пергаментом.
  2. На суху сковороду викладаємо пластівці, насіння.
  3. Обсмажуємо кілька хвилин.
  4. Чорнослив, ізюм, інші сухофрукти промиваємо, заливаємо водою на 10-15 хв.
  5. Фрукти нарізаємо дрібно, кісточки видаляємо.
  6. Цукор, масло і мед ставимо на невеликий вогонь, готуємо кілька хвилин.
  7. Змішуємо медову масу з вівсянкою.
  8. Нарізаємо шоколад дрібними кубиками.
  9. З`єднуємо вівсянку, шоколад і порізані фрукти.
  10. Добре все перемішуємо.
  11. Викладаємо масу у форму.
  12. Ставимо в холодильник хоча б на дві години.

Смачного!

Перевірте себе! Що побачили першим - цей тест розкриє правду про вашу особистість

середа, 29 жовтень 2025, 18:30

У світі, де самопізнання стає дедалі важливішим, психологічні тести допомагають краще зрозуміти власні емоції, реакції та способи мислення. Подібні завдання не лише розважають, а й дають змогу побачити себе з іншого боку. Якщо ви готові до цього, дивіт...

А ви це знали? Що буде, якщо їсти банани щодня

середа, 29 жовтень 2025, 18:10

Банани - один із найпопулярніших фруктів у світі. Вони багаті на калій, магній, вітаміни та клітковину, що робить їх корисними для серця, шлунка та нервової системи. Але навіть у такому звичному продукті є свої нюанси, передають Патріоти України. Позит...