
Штрудель - це рулет з тонкого та ніжного тіста. Ця випічка з'явилася приблизно у 1696 році. Штрудель став популярним за часів Астро-Угорщини, саме тому він вважається однією з візитних карток Галичини, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
- Борошно - 250 г;
- Яйця -1 шт;
- Оцет - 2 краплі;
- Вода - 3/4 склянки;
- Сіль - 1/2 ч.л .;
- Рослинна олія - 1 ст.л.
Начинка:
- Вишні - 1 кг;
- Ванільний цукор - 20 г;
- Волоський горіх - 60 г;
- Крохмаль - 1 ст.л .;
- Кориця - 1 ч.л .;
- Цукор - 100 г;
- Білі сухарі - 2-3 ст.л .;
- Олія - 3 ст.л.
Приготування:
- Для приготування тіста необхідно просіяти борошно з сіллю. Потім додати масло, яйце, оцет і холодну воду. Замісити тісто.
- З тіста сформуйте кулю. Накрийте її рушником і залиште на годину в теплому місці.
- Розкачайте тісто, діаметром 27-28 сантиметрів. Круговими рухами розтягуйте його від центру до країв. Якщо у вас утворилися діри, закрийте їх тонкою латкою з тіста.
- Тісто посипте сухарями.
- Для приготування начинки необхідно прибрати кістки з вишень і додати до них цукор, дрібно нарізані волоські горіхи, крохмаль, корицю та ванільний цукор. Інгредієнти ретельно перемішайте.
- На тісто викладіть начинку та обережно згорніть його в рулет.
- Апетитний десерт слід змастити розтопленим вершковим маслом. Випікати штрудель потрібно в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.
Штрудель готовий! Смачного!
Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...
Після застосування нового парфуму відчуваєте не лише аромат, а й головний біль? Річ у тому, що парфуми та інші різкі запахи справді можуть провокувати неприємні симптоми та навіть напади мігрені, передають Патріоти України. У декого може бути підвищена...