
Штрудель - це рулет з тонкого та ніжного тіста. Ця випічка з'явилася приблизно у 1696 році. Штрудель став популярним за часів Астро-Угорщини, саме тому він вважається однією з візитних карток Галичини, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
- Борошно - 250 г;
- Яйця -1 шт;
- Оцет - 2 краплі;
- Вода - 3/4 склянки;
- Сіль - 1/2 ч.л .;
- Рослинна олія - 1 ст.л.
Начинка:
- Вишні - 1 кг;
- Ванільний цукор - 20 г;
- Волоський горіх - 60 г;
- Крохмаль - 1 ст.л .;
- Кориця - 1 ч.л .;
- Цукор - 100 г;
- Білі сухарі - 2-3 ст.л .;
- Олія - 3 ст.л.
Приготування:
- Для приготування тіста необхідно просіяти борошно з сіллю. Потім додати масло, яйце, оцет і холодну воду. Замісити тісто.
- З тіста сформуйте кулю. Накрийте її рушником і залиште на годину в теплому місці.
- Розкачайте тісто, діаметром 27-28 сантиметрів. Круговими рухами розтягуйте його від центру до країв. Якщо у вас утворилися діри, закрийте їх тонкою латкою з тіста.
- Тісто посипте сухарями.
- Для приготування начинки необхідно прибрати кістки з вишень і додати до них цукор, дрібно нарізані волоські горіхи, крохмаль, корицю та ванільний цукор. Інгредієнти ретельно перемішайте.
- На тісто викладіть начинку та обережно згорніть його в рулет.
- Апетитний десерт слід змастити розтопленим вершковим маслом. Випікати штрудель потрібно в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.
Штрудель готовий! Смачного!
Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...
Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...