Дуже "хитрий" метод:: Як посмажити соковиті та нежирні котлети без олії - лайфхак

Класичні смажені котлети на сковороді - не надто вдала ідея для тих, хто худне чи дотримується правильного харчування. Але існує цікавий лайфхак, який допоможе посмажити соковиті та нежирні котлети і для цього знадобиться пергамент, передають Патріоти України.

Фудблогерка Ірина Лазун (iren.lazun) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом котлет з гарбузом, а також лайфхаком, який допоможе посмажити їх без олії.

Як посмажити не жирні та соковиті котлети без олії:

1. Розігріти сковороду та застелити її пергаментом. За бажанням під пергамент можна налити трохи води.

2. Викласти котлети та накрити пергаментом.

3. Смажити котлети з обох боків під кришкою до готовності.

Котлети з гарбузом

Інгредієнти:

  • фарш курячий (або індичий) – 240 г
  • гарбуз сирий натертий – 300 г
  • яйця – 1 шт
  • борошно – 4-5 ст. л.
  • цибуля – 1 шт
  • часник – 3-4 зубчики
  • сіль, перець, спеції

Спосіб приготування:

1. Куряче філе, часник, цибулю подрібнити в блендері.

2. Гарбуз у сирому вигляді натерти на великій тертці.

3. Змішати усі інгредієнти та сформувати котлети.

4. Посмажити котлети.

А ви це знали? Які кухонні прилади не можна підключати до подовжувача - є загроза пожежі

неділя, 23 листопад 2025, 17:45

Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...

Господиням на замітку! Скільки часу можна зберігати домашню консервацію

неділя, 23 листопад 2025, 13:05

Обожнюєте хрусткі мариновані помідори, солодке ягідне варення чи домашні соуси, якими хочеться тішити себе взимку? Тоді важливо знати правила безпечного зберігання консервації, аби літні заготовки залишалися смачними та поживними, передають Патріоти Ук...