Дуже легко готувати вдома! Хачапурі з курятиною та грибами - це така смакота

Думаєте, що приготувати смачного на обід? Ми підготували для вас рецепт хачапурі з курятиною та грибами, який ви з легкістю приготуєте вдома, передають Патріоти України.

Хачапурі – традиційна страва грузинської кухні, яку готують з різними видами сирів, а також з додаванням яєць. Також можете додати гриби та овочі.

Хачапурі з курятиною та грибами

Порції: 4

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці з теплим молоком змішайте дріжджі, цукор, сіль, вершкове масло та половину борошна. Залишіть на 10 хвилин. Далі – додайте решту борошна та замісіть тісто.
  3. З готового тіста сформуйте кульку, залиште на 1,5-2 години.
  4. Помийте, почистіть гриби, цибулю, наріжте кубиками.
  5. Куряче філе помийте, обсушіть рушником, наріжте кубиками.
  6. На пательню з олією викладіть цибулю, обсмажте до золотої скоринки, додайте гриби, м'ясо, сіль, перець, обсмажте до готовності. Зніміть з вогню, залиште для охолодження.
  7. Сир натріть на грубій тертці, додайте до м'яса з грибами, перемішайте.
  8. Знову замісіть тісто, сформуйте кульку. Залиште на 30-40 хвилин, щоб тісто підійшло.
  9. У мисці збийте яйце у пишну піну.
  10. Деко вистеліть пергаментом.
  11. Тісто розкатайте, викладіть у середину начинку, краї загорніть, зверху змастіть яйцем.
  12. Розігрійте духовку до температури 160 градусів, хачапурі викладіть на деко, відправте випікатись протягом 30-35 хвилин. За 5 хвилин до готовності на хачапурі викладіть жовток, відправте у духовку на 1-2 хвилини.
  13. Дістаньте з духовки, викладіть на тарілку. Смачного!

Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...