Фахівці Гетеборзького університету у Швеції встановили, що кава, приготована через френч-прес, або нефільтрована, - найнебезпечніша для здоров'я серцево-судинної системи, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Дослідники проаналізували дані про майже 509 тисяч жителів Норвегії обох статей віком від 20 до 79 років. Спостереження за ними тривали в середньому протягом двадцяти років. Учасники дослідження регулярно звітували про своє харчування, зокрема, про те, скільки кави вони п'ють і як її варять.
Аналіз даних про раціон харчування учасників, їхній стан здоров'я та причини смерті показав, що звичка пити каву не є шкідливою, але все залежить від способу варіння напою. Так, наприклад, вживання фільтрованого напою пов'язане з 12-відсотковим зниженням ризику ранньої смерті від серцево-судинних захворювань у чоловіків і 20-відсотковим зниженням — у жінок. Найнижчий рівень смертності спостерігався серед людей, які випивали від однієї до чотирьох чашок фільтрованої кави на день.
Найнебезпечнішою виявилася кава, приготована за допомогою френч-преса. Через відсутність фільтрації в такій каві дуже висока концентрація речовин, що підвищують рівень холестерину в крові. Їх приблизно в 30 разів більше, ніж у фільтрованій каві.
Айфон — не просто смартфон, а й частина вашого стилю та особистості. Це якісні та довговічні пристрої, виготовлені з надійних та міцних матеріалів, але навіть вони потребують додаткового захисту. Ви можете придбати оригінальні чохли для Айфона, які точ...
Досвідчені квітникарі розкрили рецепт потужного засобу, який поверне до життя квітки, що погано ростуть в осінньо-зимовий період. Підживлення простимулює цвітіння і зробить рослини зеленішими та здоровішими, передають Патріоти України. Поповнити брак п...