Дуже неприємна проблема, але вихід є! Лікарка розповіла, чому з'являються заїди і як з ними боротися

Багато у кого доволі часто виникають болючі запалення в куточках губ. Це заїди і їх поява може свідчити про кілька причин. Про це розповіла педіатр Дарина Власенко, пише "Країна здоров'я", передають Патріоти України.

Так, інші назви цієї недуги – ангулярний стоматит, хейліт. До того ж він може бути як одностороннім, так і двостороннім.

Найпоширеніші причини появи заїд

Лікар каже, що заїди можуть бути викликані великою кількістю причин, а саме:

  • підвищене слиновиділення, яке спричиняє екзематозний хейліт (може спостерігатися при прорізуванні зубів);
  • сухість губ;
  • механічна травма;
  • наслідки застосування агресивних кремів для обличчя та лікування акне;
  • бактерії, грибки та герпес.

Окрім того, до внутрішніх причин тріщин у куточках рота можна віднести такі захворювання, як анемія, цукровий діабет, прийом гормональних ліків або антибіотиків, проблеми з імунітетом, а також особливості анатомічної будови губ.

Для запобігання тріщин і виразки губ потрібно користуватися гігієнічною помадою, що захищатиме губи від слини, контролювати звичку облизувати губи, стежити за надмірним слиновиділенням в схильних до цього людей.

Якщо заїди виникли внаслідок бактерій, то скористайтеся кремами з антисептичною та антимікробною дією. Такі препарати є досить недорогими.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...