Дуже просто і смачно! Картопляна шарлотка - ситний і дуже красивий пиріг, який сподобається всім

Рецепт дуже смачного пирога - картопляної шарлотки. Ситний, ароматний. Готується дуже легко - виходить апетитно і красиво, передають Патріоти України.

Інгредієнти
основа:

  • фарш — 500 гр.
  • картопляне пюре — 400 гр.
  • яйця (жовтки + білки) — 2 шт.
  • сіль, чорний перець — на свій смак

начинка:

  • картопля — 400 гр.
  • яйце — 1 шт.
  • сметана — 1 ст.лож.
  • панірувальні сухарі
  • вершкове масло для змащення

Приготування

1. Для першої частини пирога, його основи, необхідно відварити картоплю і зробити пюре (повинно вийти 400 грамів), приготувати свинячий фарш, пів кілограма.

2. У фарш додаємо два жовтки, білки поки залишаємо осторонь, перець і сіль.

3. Картоплю відправляємо до м'яса і все добре і ретельно перемішуємо.

4. Решту білків збиваємо з дрібкою солі до стійких піків. Відправляємо білки до фаршу і ще раз добре перемішуємо.

5. Форму для запікання добре змастити вершковим маслом, потім присипати панірувальними сухарями. Розподіляємо фарш у формі.

6. Картоплю 400 грамів нарізати такими скибочками. Розподілити її встромляючи в фарш по колу з невеликим нахлистом, щоб у нас вийшла картопляна луска.

7. 1 яйце, столова ложка сметани і щіпка солі — все це збиваємо і отриманою сумішшю змащуємо картопля зверху, а для того, щоб у нас була смачна і хрустка скоринка зверху посипаємо сухарями.

8. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності (близько 1 години). Прибираємо форму і даємо трохи охолонути.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Паштет на свята без метушні: Заморозьте його зараз і подайте, наче щойно з духовки!

п’ятниця, 5 грудень 2025, 8:14

Паштет - класика святкового столу, незалежно від того, чи готуєте ви його самі, чи купуєте готовий. Але інколи ми робимо більше, ніж здатні з’їсти. Добра новина: паштет чудово переносить заморожування - головне знати кілька правил, передають Патріоти У...

А ви це знали? Як правильно зберігати вино, щоб з роками воно ставало ще кращим

п’ятниця, 5 грудень 2025, 7:57

Зберігання вина у вертикальному положенні може значно знизити його якість, навіть якщо ви плануєте пити його відносно скоро, передають Патріоти України. За словами Роуленда Кінга, спеціаліста зі зберігання та директора Quality Bottles, коли пляшка довг...