
Рецепт дуже смачного пирога - картопляної шарлотки. Ситний, ароматний. Готується дуже легко - виходить апетитно і красиво, передають Патріоти України.
Інгредієнти
основа:
начинка:
Приготування
1. Для першої частини пирога, його основи, необхідно відварити картоплю і зробити пюре (повинно вийти 400 грамів), приготувати свинячий фарш, пів кілограма.
2. У фарш додаємо два жовтки, білки поки залишаємо осторонь, перець і сіль.
3. Картоплю відправляємо до м'яса і все добре і ретельно перемішуємо.
4. Решту білків збиваємо з дрібкою солі до стійких піків. Відправляємо білки до фаршу і ще раз добре перемішуємо.
5. Форму для запікання добре змастити вершковим маслом, потім присипати панірувальними сухарями. Розподіляємо фарш у формі.
6. Картоплю 400 грамів нарізати такими скибочками. Розподілити її встромляючи в фарш по колу з невеликим нахлистом, щоб у нас вийшла картопляна луска.
7. 1 яйце, столова ложка сметани і щіпка солі — все це збиваємо і отриманою сумішшю змащуємо картопля зверху, а для того, щоб у нас була смачна і хрустка скоринка зверху посипаємо сухарями.
8. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності (близько 1 години). Прибираємо форму і даємо трохи охолонути.
Подробиці дивіться в короткому відео.
Смачного!
На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...
Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...