Дуже просто! Як приготувати маринад для соковитого шашлику на кефірі

Маринад з кефіру – один із найпоширеніших маринадів для любителів шашлику. Ще наші бабусі та дідусі робили маринад для шашлику саме за цим рецептом. М’ясо, замариноване за цим рецептом виходить ніжне та рум’яне.

Необхідні продукти:

  • Курячі стегна/крила – 2-3 кг.
  • Кефір (жирність 32%).
  • Цибуля – 1 кг.
  • Пучок петрушки.
  • Сіль, спеції, перець за смаком.

Приготування маринаду:

  1. М’ясо потрібно добре промити і витерти паперовим рушником.
  2. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Намагайтеся різати тонким шаром, тоді він просочить кожен шматок м’яса власним соком.
  3. Куряче м’ясо помістіть в глибоку миску, додавайте цибулю. Додавайте цибулю у процесі перемішування м’яса.
  4. Налийте кефір.
  5. Додайте приправу, посоліть і не забудьте про перець. Відмінно підходять спеції для шашлику, але можна використовувати будь-які для м’яса. Також можна додати базилік чи розмарин для аромату. Порада: якщо ви хочете отримати засмаглу скоринку, додайте куркуму або паприку.
  6. Додаємо зелень, наприклад, петрушку. Дрібно нарізати її не варто, інакше петрушка згорить у процесі приготування м’яса.
  7. Накриваємо наш маринад тарілкою та залишаємо маринуватися до 4 годин. Не варто залишати м’ясо на сонечку, знайдіть для нього прохолодне місце.
  8. Нанизуємо шматочки шашлику на шампури або викладаємо на ґрати. Забираємо залишки цибулі та зелені, щоб вони не згоріли і не зіпсували вигляд та смак.
  9. Смажити курку до рум’яної шкірочки потрібно близько 20-30 хвилин.
  10. Готову страву подаємо із зеленню та свіжими овочами.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...