Дуже швидко і смачно! Сирний пиріг зі згущеним молоком і ягодами

Поєднання ніжної сирної начинки з легким присмаком карамелі і ароматним шоколадним коржем перевершить всі ваші очікування. Цей десерт виходить неймовірно смачним і апетитним, передають Патріоти України.

Дуже швидкий і оригінальний варіант приготування чудового пирога.

Інгредієнти:

Для пісочної основи:

  • 1 склянка борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 2 столові ложки какао
  • 120 г вершкового масла
  • 2 столові ложки сметани
  • 2 столові ложки цукру
  • щіпка солі

Для начинки:

  • 450 грамів сиру
  • 150 г кисломолочного сиру
  • 200 грамів вареної згущенки
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 чайна ложка ванільного цукру

Приготування:

Приготувати пісочну основу: просіяти борошно, розпушувач, какао та сіль. Додати холодне вершкове масло, перемішати руками до стану крихти. Додати сметану, цукор. Замісити тісто і обернути його плівкою, прибрати в холодильник.

Приготувати начинку: для начинки змішати сир, кисломолочний сир. Додати варене згущене молоко, яйця і ванільний цукор. Додати борошно і пробити масу заглибним блендером до однорідного стану.

Розподілити тісто у формі, сформувавши бортики. Залити начинку. За бажанням можна загнути бортики тіста до начинки. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин. Остудити пиріг і відправити в холодильник на 1-2 години. За бажанням прикрасити ягодами. Приємного чаювання!

Джерело: UkrMedia

Щоб не розізлити Вогняного Коня! Ось що не можна ставити на новорічний стіл

неділя, 21 грудень 2025, 13:10

Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...

Варто знати! Скільки може зберігатись кутя і чи можна її викидати

неділя, 21 грудень 2025, 12:30

Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...