Дуже смачна і дуже солодка піца до чаю - рецепт випічки для справжніх ласунів

Рецепт випічки для справжніх ласунів. Ідеальне поєднання інгредієнтів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Дріжджове тісто для піци:

  • Вода тепла — 100 мл.
  • 0,5 ч. л. сухих дріжджів (у мене швидкодіючі)
  • 1 ч. л. цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • Борошно — приблизно 200 грамів

Начинка для піци:

  • Банан — 2 шт.
  • Маршмеллоу — 30 грамів
  • Нутелла — 70-100 грамів

Приготування

1. Якщо використовуєте прості сухі дріжджі (не швидкодіючі) або живі дріжджі (потрібна кількість 6 грамів), то попередньо зробіть опару: в теплу воду додайте дріжджі, цукор і трохи борошна, залиште на 10-15 хвилин. Якщо використовуєте швидкодіючі дріжджі і впевнені в їх якості, то опару можна не робити. У теплу воду додамо дріжджі, цукор, перемішуємо і залишаємо на 2 хвилини. Потім додамо сіль і рослинну олію.

2. Борошно просіємо, відправимо в миску близько 170 грамів, вливаємо рідкі інгредієнти і замішуємо тісто, при необхідності додаючи борошно. Не додавайте забагато борошна, тісто повинно бути м'яке і еластичне. Вимішуємо 5 хвилин.

3. Миску змащуємо олією, відправляємо туди тісто, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо відпочивати в теплому місці протягом 1 години. За цей час тісто має збільшитися у 2 рази в обсязі.

4. Тісто викладаємо на поверхню, яку попередньо посипаємо борошном. Руками розтягуємо в коло діаметром 30-32 см, формуючи бортик по краях. Найкраще відразу розтягувати тісто на пергаменті, фользі або формі, в якій будете випікати піцу. Накриваємо рушником і даємо відпочити і підійти, поки будемо займатися начинкою.

5. Для начинки нарізаємо банани і маршмеллоу. Щоб маршмеллоу не прилипав до ножа, його можна змочувати водою. Духовку прогріваємо до 250 градусів.

6. Основу для піци змащуємо Нутеллою, її краще попередньо витягнути з холодильника, щоб вона легко намазувалася. Викладаємо банани.

7. Випікаємо 7-10 хвилин, викладаємо маршмеллоу і випікаємо ще 2-3 хвилини.

Подробиці приготування можна подивитися в короткому відео рецепті.

Смачного!

Порятунок для гіпертоніків! Названо овоч номер один, який регулює кров’яний тиск

середа, 24 квітень 2024, 7:50

Згідно з останніми даними від Центрів з контролю та профілактики захворювань, майже половина всіх дорослих страждають від високого кров’яного тиску або гіпертонії, але лише кожен четвертий має його під контролем. Якщо ви серед них, ймовірно, чули про н...

Не відірватися! Курячі котлети з сиром - незвичайна, але смачна страва

середа, 24 квітень 2024, 7:12

Котлети, виготовлені з курячого філе з додаванням сиру, буквально тануть у роті. Крім цього, подібна страва сподобається тим, хто хотів би позбутися зайвої ваги, адже в її складі лише низькокалорійні продукти, передають Патріоти України. Отже, для при...