Дуже смачна і дуже солодка піца до чаю - рецепт випічки для справжніх ласунів

Рецепт випічки для справжніх ласунів. Ідеальне поєднання інгредієнтів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Дріжджове тісто для піци:

  • Вода тепла — 100 мл.
  • 0,5 ч. л. сухих дріжджів (у мене швидкодіючі)
  • 1 ч. л. цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • Борошно — приблизно 200 грамів

Начинка для піци:

  • Банан — 2 шт.
  • Маршмеллоу — 30 грамів
  • Нутелла — 70-100 грамів

Приготування

1. Якщо використовуєте прості сухі дріжджі (не швидкодіючі) або живі дріжджі (потрібна кількість 6 грамів), то попередньо зробіть опару: в теплу воду додайте дріжджі, цукор і трохи борошна, залиште на 10-15 хвилин. Якщо використовуєте швидкодіючі дріжджі і впевнені в їх якості, то опару можна не робити. У теплу воду додамо дріжджі, цукор, перемішуємо і залишаємо на 2 хвилини. Потім додамо сіль і рослинну олію.

2. Борошно просіємо, відправимо в миску близько 170 грамів, вливаємо рідкі інгредієнти і замішуємо тісто, при необхідності додаючи борошно. Не додавайте забагато борошна, тісто повинно бути м'яке і еластичне. Вимішуємо 5 хвилин.

3. Миску змащуємо олією, відправляємо туди тісто, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо відпочивати в теплому місці протягом 1 години. За цей час тісто має збільшитися у 2 рази в обсязі.

4. Тісто викладаємо на поверхню, яку попередньо посипаємо борошном. Руками розтягуємо в коло діаметром 30-32 см, формуючи бортик по краях. Найкраще відразу розтягувати тісто на пергаменті, фользі або формі, в якій будете випікати піцу. Накриваємо рушником і даємо відпочити і підійти, поки будемо займатися начинкою.

5. Для начинки нарізаємо банани і маршмеллоу. Щоб маршмеллоу не прилипав до ножа, його можна змочувати водою. Духовку прогріваємо до 250 градусів.

6. Основу для піци змащуємо Нутеллою, її краще попередньо витягнути з холодильника, щоб вона легко намазувалася. Викладаємо банани.

7. Випікаємо 7-10 хвилин, викладаємо маршмеллоу і випікаємо ще 2-3 хвилини.

Подробиці приготування можна подивитися в короткому відео рецепті.

Смачного!

Кава з кав'ярні може бути небезпечна влітку: як зрозуміти, що з напоєм щось не так

понеділок, 14 червень 2021, 16:22

Кава є світовим лідером серед продажів на вулиці. Напій популярний як взимку, так і влітку. Чашечка еспресо, латте, доппіо або капучіно може підбадьорити, а літній айс-кава освіжити. Але з напоєм, особливо з вуличної кав'ярні, потрібно бути обережніше....

З архіву ПУ. Як носити маску у спекотні дні і чи потрібна вона, - експерт

понеділок, 14 червень 2021, 10:00

Якщо ви задихаєтеся під маскою, це, ймовірно, тому, що вона затримує тепло всередині. Пандемія коронавірусу триває, але носити медичну маску стає все складніше через літню спеку. Експерти розповіли, чи варто носити маску і як це робити, повідомляють Па...