
Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довгий, деяким людям слід уникати споживання кавуна, пише Zdrowie, передають Патріоти України.
Часте вживання кавуна може мати серйозні наслідки для людей з діагнозом «хронічна хвороба нирок». Все це завдяки калію, який він містить. Цей елемент виконує багато важливих функцій в організмі. Він відповідає, серед іншого, за правильну роботу м'язів, кислотно-лужний та електролітний баланс, а також впливає на функціонування нервової системи.
Нормальний рівень калію повинен бути в межах 3,5−5,0 ммоль/л. Надлишок калію виводиться через нирки з сечею. Однак у людей із захворюваннями нирок цей процес може бути порушений. Це може призвести до розвитку гіперкаліємії, стану, що виникає внаслідок надмірно високого рівня калію в організмі.
Відомо про дослідження випадку, опубліковане в журналі Annals of Internal Medicine. У трьох пацієнтів, які щодня вживали велику кількість кавуна, зокрема у вигляді соку, протягом періоду від трьох тижнів до двох місяців розвинулася важка гіперкаліємія. Симптоми включали проблеми із серцем, які виникли у двох пацієнтів. Потім пацієнти приймали ліки та обмежували споживання кавуна. Подальші результати аналізів показали, що рівень калію знову був у межах норми. Тим, хто сумнівається щодо того, чи можна їм вживати кавун, слід звернутися до лікаря.
Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...
Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...