Якщо хочеться дрерунів, але вдома немає яйця, можна зробити картопляні оладки із густим кефіром. Теж виходить дуже добре. Крім того, їх можна запекти в духовці із салом та цибулею, адже так набагато корисніше.
Деруни виходять дуже смачними та ароматними. І, звичайно, оригінальними, що дуже важливо у щоденній кулінарії.
Картопля – 10-12 штук середнього розміру
Кефір густий – 125 грам
Цибуля – 1 шт.
Сало – 100 гр.
Борошно – 2 ст. ложки
Рослинна олія для обсмажування.
Картоплю натираємо на тертці (найкраще на дрібній, хоча це виключно на ваш розсуд).
Потім до тертої картопля додаємо кефір, борошно, сіль і все перемішуємо до однорідного стану.
Цибулю не натираємо і не ріжемо. Взагалі не додаємо у картопляну масу. ЇЇ додамо пізніше.
На сковорідці розігріваємо олію та викладаємо картопляну масу невеликими порціями. Злегка смажимо як звичайні деруни.
А тепер дещо цікаве:
Потім дрібно нарізаємо сало, цибулю і все це обсмажуємо на сухій сковороді. Сало витопиться і дасть цибулі можливість засмажитись. Звичайно, калорійно та жирно. Але ніхто й не каже, що деруни – дієтична страва.
У форму для запікання по черзі кладемо деруни та зверху викладаємо сало з цибулею. І так шарами.
Відправляємо страву в духовку на 15 хвилин і подаємо гарячими зі сметаною та зеленню.
Якщо хочете зробити страву більш дієтичною, не смажте на салі, підсмажте цибулю на рослинній олії.
Смачного!
Ось список продуктів, які покращують самопочуття влітку, допомагають легше переносити спеку, підтримують водний баланс, дають енергію й навіть покращують настрій, передають Патріоти України.
8 червня за новим календарним стилем (21 червня - за старим) - день пам'яті великомученика Феодора Стратилата. У народі день прозвали Федір Колодязник, зазначають Патріоти України. 2025 року на сьогодні припадає й день Святої Трійці. 8 червня за юліанс...