Дуже смачно! Деруни з цибулею і сиром в духовці - готувати всього 12 хвилин

Вирішили побалувати близьких смачними і корисними дерунами. Ми розповімо неймовірний рецепт, який готувати дуже швидко та мити плиту потім не потрібно, зазначають Патріоти України.

За таким рецептом готували ще наші бабусі. Рецепт класичних дерунів знають всі, але щоб здивувати своїх рідних, треба додати всього два інгредієнти.

Деруни з цибулею і сиром в духовці - рецепт

  • Картопля велика - 5 штук
  • Сир твердий - 100 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Вершкове масло
  • Сіль, спеції - за смаком.

Попередньо розігріваємо духовку до 180 - 200 градусів.

Картоплю, цибулю миємо й чистимо. Якщо немає кухонного комбайна, то натираємо картоплю на тертці. Далі подрібнюємо цибулю. Можна в блендері або натерти на тертці.

Натерту картоплю варто залити на 15 хвилин холодною водою, щоб вийшов весь крохмаль.

Реклама

Зливаємо воду і додаємо в картоплю розтоплене вершкове масло 1 столову ложку, цибулю, яйця і добре перемішуємо.

Натираємо на дрібній тертці сир і відправляємо в тісто для дерунів.

Добре перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.

Деко застилає папером для випічки або змащуємо маслом, кому як зручно.

Формуємо руками невеликі коржі, бажано овальні та викладаємо на деко.

Запікаємо в духовці наші деруни до золотистої скоринки, приблизно 40 хвилин.

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...