Вирішили побалувати близьких смачними і корисними дерунами. Ми розповімо неймовірний рецепт, який готувати дуже швидко та мити плиту потім не потрібно, зазначають Патріоти України.
За таким рецептом готували ще наші бабусі. Рецепт класичних дерунів знають всі, але щоб здивувати своїх рідних, треба додати всього два інгредієнти.
Попередньо розігріваємо духовку до 180 - 200 градусів.
Картоплю, цибулю миємо й чистимо. Якщо немає кухонного комбайна, то натираємо картоплю на тертці. Далі подрібнюємо цибулю. Можна в блендері або натерти на тертці.
Натерту картоплю варто залити на 15 хвилин холодною водою, щоб вийшов весь крохмаль.
Зливаємо воду і додаємо в картоплю розтоплене вершкове масло 1 столову ложку, цибулю, яйця і добре перемішуємо.
Натираємо на дрібній тертці сир і відправляємо в тісто для дерунів.
Добре перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
Деко застилає папером для випічки або змащуємо маслом, кому як зручно.
Формуємо руками невеликі коржі, бажано овальні та викладаємо на деко.
Запікаємо в духовці наші деруни до золотистої скоринки, приблизно 40 хвилин.
23 лютого (8 березня за старим стилем) вірян відзначають день пам'яті священномученика Полікарпа, єпископа Смирнського. Крім того відзначається Тиждень м'ясопусний, про Страшний суд. За юліанським календарем - день пам'яті преподобного Прохора, чудотв...
Кошмари, які іноді здаються випадковими, можуть бути сигналами нашого організму про приховані проблеми зі здоров’ям. Вони здатні попереджати про початок серйозних захворювань ще до появи очевидних симптомів. Експерти радять звертати увагу на характер с...