Дуже смачно! Елементарний десерт з полуниці без випікання

Соковита і солодка полуниця - це ідеальна основа для приготування простих десертів. Їх навіть не доведеться випікати. Зробіть смачний вершковий крем, поєднайте його зі шматочками ягодами, а також желе.

Ідея приготування полуничного десерту в креманці опублікована на сторінці фудблогерки Анастасії з ніком anny.cooking в Instagram. Можна подати на святковий стіл замість торту.

Інгредієнти на 4 порції:

  • полуниця – 300 г
  • яйця – 1 шт.
  • цукор, ваніль – 50 г
  • крохмаль – 1 ч.л.
  • молоко – 200 г
  • холодні вершки 33% – 150 г
  • печиво савоярді – 4 шт.
  • полуничне желе – 1 пачка

Спосіб приготування:

1. Для крему зʼєднати яйце, цукор, крохмаль, ваніль і молоко.

2. Довести на вогні помішуючи до загустіння.

3. Охолодити до кімнатної температури.

4. Збити холодні вершки до стійких піків, обʼєднати з холодним кремом.

5. Печиво розрізати навпіл.

6. Вмочити в полуничне пюре, викласти в креманки, зверху викласти крем.

7. Поставити в холодильник.8. Желе приготувати згідно інструкції і охолодити до кімнатної температури.

9. Полуницю нарізати, викласти зверху на крем і залити желе. На 1 порцію в мене пішло ~ 2-3 ст.л. желе. Ще раз охолоджуємо і смакуємо.

Додавайте ці дві спеції - і чай стане природним "жироспалювачем"

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 8:15

Чай після їжі може не лише зігріти, а й допомогти схуднути. Якщо додати до нього кардамон, він перетвориться на справжній напій для здоров’я та стрункої фігури, передають Патріоти України. Кардамон — одна з найдавніших і найцінніших спецій у світі. Йог...

Їсти з шкіркою чи чистити? Правда про фрукти та овочі, якої не розкажуть продавці

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 7:12

Більшість людей досі сперечається: мити чи чистити, з шкіркою чи без? Дослідники наголошують - саме в шкірці міститься найбільше користі, але водночас і найбільше хімії, передають Патріоти України. Саме в ній зосереджена клітковина, вітаміни, антиоксид...