Дуже смачно! Елементарний десерт з полуниці без випікання

Соковита і солодка полуниця - це ідеальна основа для приготування простих десертів. Їх навіть не доведеться випікати. Зробіть смачний вершковий крем, поєднайте його зі шматочками ягодами, а також желе.

Ідея приготування полуничного десерту в креманці опублікована на сторінці фудблогерки Анастасії з ніком anny.cooking в Instagram. Можна подати на святковий стіл замість торту.

Інгредієнти на 4 порції:

  • полуниця – 300 г
  • яйця – 1 шт.
  • цукор, ваніль – 50 г
  • крохмаль – 1 ч.л.
  • молоко – 200 г
  • холодні вершки 33% – 150 г
  • печиво савоярді – 4 шт.
  • полуничне желе – 1 пачка

Спосіб приготування:

1. Для крему зʼєднати яйце, цукор, крохмаль, ваніль і молоко.

2. Довести на вогні помішуючи до загустіння.

3. Охолодити до кімнатної температури.

4. Збити холодні вершки до стійких піків, обʼєднати з холодним кремом.

5. Печиво розрізати навпіл.

6. Вмочити в полуничне пюре, викласти в креманки, зверху викласти крем.

7. Поставити в холодильник.8. Желе приготувати згідно інструкції і охолодити до кімнатної температури.

9. Полуницю нарізати, викласти зверху на крем і залити желе. На 1 порцію в мене пішло ~ 2-3 ст.л. желе. Ще раз охолоджуємо і смакуємо.

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...

Чому ми забуваємо, навіщо прийшли у кімнату - "ефект дверного отвору"

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:29

Момент, коли ви стоїте в дверях кухні чи іншої кімнати і думаєте: "Навіщо я сюди прийшов?", знайомий багатьом. Це не ознака втрати пам’яті — просто працює так званий ефект дверного отвору. передають Патріоти України. Що це таке Вчені, зокрема Габріель...