Дуже смачно! Готуємо м'ясо на шпажках з картоплею та іншими овочами

Готуємо м'ясо на шпажках з картоплею та іншими овочами. Рецепт настільки простий, що впорається навіть новачок. А страва виходить ситною й апетитною. Рецепт гідний бути на кожному столі, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Картопля — 900 гр.
  • Свинина — 1 кг.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Часник — 2 зуб.
  • Спеції для м'яса — 1 ч. л.
  • Сіль і чорний перець за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Покрокове приготування

Підготувати всі інгредієнти.

М'ясо нарізати на невеликі шматочки, що нагадують кубики. Намагайтеся різати на однакові шматочки. Так м'ясо рівномірно промаринується і потім просмажиться. Для рецепта взяти свинячу шийку. Але можна взяти і яловичину, і курку. Хто що більше любить.

Тепер необхідно замаринувати м'ясо. Для цього у великій, зручній чаші змішати шматочки м'яса з половиною чайної ложки чорного перцю, 1 ч. л. солі, стільки ж приправи для м'яса та 1 — 2 ст. л. рослинної олії. Так спеції віддадуть більше свого смаку та аромату.

Ріпчасту цибулю очистити. Одну головку нарізати на півкільця. Додати до м'яса. Ретельно перемішати, зробити так званий масаж і залишити під плівкою на годину-дві для маринування.

Поки м'ясо маринується, займемося овочами. Другу головку цибулі теж розрізати навпіл, потім на півкільця. Болгарський перець нарізати соломкою. Помідори середніх розмірів нарізати на кубики. Зняти шкірку. Часник дрібно порубати ножем.

Очистити картоплю. Картоплю краще взяти не великих розмірів, щоб вона добре просмажилася і не залишилася сирою всередині.

У глибоку сковорідку налити 4-6 ст. л. рослинної олії. Добре прогріти та викласти цілою картоплю. Смажити до золотистого кольору на вогні трохи вище середнього. Присолити дрібкою солі. Не забудьте постійно перевертати. Прибрати картоплю в чашу.

Викласти у ту ж сковорідку цибулю, помідори, болгарський перець і часник. Додати сіль і чорний перець за смаком. Перемішати овочеву суміш. Смажити на сильному вогні хвилин 5, овочі почнуть віддавати багато соку. Викласти поверх картоплі. Накрити кришкою. Тушкувати на слабкому вогні 40-45 хвилин. Орієнтуйтеся по готовності картоплі.

Нанизати на дерев'яні шпажки шматочки свинини. Розігріти олію на сковорідці. Викласти м'ясо, обсмажити на середньому вогні. М'ясо запечатати до скоринки з кожного боку на великому вогні. Доведеться шашлички перевернути рази 3-4.

За 7-5 хвилин до готовності овочевого гарніру викласти шашлички зверху на картоплю. Накрити кришкою. Страва з простих інгредієнтів, зате на столі у вас виявиться красиве і ситне блюдо, яке оцінять всі домашні та гості в тому числі!

Приємного Вам апетиту.

Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...