Дуже смачно! Готуємо м'ясо на шпажках з картоплею та іншими овочами

Готуємо м'ясо на шпажках з картоплею та іншими овочами. Рецепт настільки простий, що впорається навіть новачок. А страва виходить ситною й апетитною. Рецепт гідний бути на кожному столі, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Картопля — 900 гр.
  • Свинина — 1 кг.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Часник — 2 зуб.
  • Спеції для м'яса — 1 ч. л.
  • Сіль і чорний перець за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Покрокове приготування

Підготувати всі інгредієнти.

М'ясо нарізати на невеликі шматочки, що нагадують кубики. Намагайтеся різати на однакові шматочки. Так м'ясо рівномірно промаринується і потім просмажиться. Для рецепта взяти свинячу шийку. Але можна взяти і яловичину, і курку. Хто що більше любить.

Тепер необхідно замаринувати м'ясо. Для цього у великій, зручній чаші змішати шматочки м'яса з половиною чайної ложки чорного перцю, 1 ч. л. солі, стільки ж приправи для м'яса та 1 — 2 ст. л. рослинної олії. Так спеції віддадуть більше свого смаку та аромату.

Ріпчасту цибулю очистити. Одну головку нарізати на півкільця. Додати до м'яса. Ретельно перемішати, зробити так званий масаж і залишити під плівкою на годину-дві для маринування.

Поки м'ясо маринується, займемося овочами. Другу головку цибулі теж розрізати навпіл, потім на півкільця. Болгарський перець нарізати соломкою. Помідори середніх розмірів нарізати на кубики. Зняти шкірку. Часник дрібно порубати ножем.

Очистити картоплю. Картоплю краще взяти не великих розмірів, щоб вона добре просмажилася і не залишилася сирою всередині.

У глибоку сковорідку налити 4-6 ст. л. рослинної олії. Добре прогріти та викласти цілою картоплю. Смажити до золотистого кольору на вогні трохи вище середнього. Присолити дрібкою солі. Не забудьте постійно перевертати. Прибрати картоплю в чашу.

Викласти у ту ж сковорідку цибулю, помідори, болгарський перець і часник. Додати сіль і чорний перець за смаком. Перемішати овочеву суміш. Смажити на сильному вогні хвилин 5, овочі почнуть віддавати багато соку. Викласти поверх картоплі. Накрити кришкою. Тушкувати на слабкому вогні 40-45 хвилин. Орієнтуйтеся по готовності картоплі.

Нанизати на дерев'яні шпажки шматочки свинини. Розігріти олію на сковорідці. Викласти м'ясо, обсмажити на середньому вогні. М'ясо запечатати до скоринки з кожного боку на великому вогні. Доведеться шашлички перевернути рази 3-4.

За 7-5 хвилин до готовності овочевого гарніру викласти шашлички зверху на картоплю. Накрити кришкою. Страва з простих інгредієнтів, зате на столі у вас виявиться красиве і ситне блюдо, яке оцінять всі домашні та гості в тому числі!

Приємного Вам апетиту.

Джерело: Ukr.Media

Бережіться! Американські науковці визначили групи крові, носії яких найчастіше схильні до онкології та інших патологій

четвер, 18 вересень 2025, 6:15

Онкологічні заховорювання не розбирають, хто перед ними: звичайна людина чи член королівської родини. Виникнення онкохвороб обумовлено багатьма факторами, серед яких, за твердженням американських вчених, може бути й група крові людини, передають Патріо...

Ці номери квартир принесуть вам удачу! Чи є серед них ваш? Дізнайтесь, який номер забезпечить фінансовий успіх і гармонію!

четвер, 18 вересень 2025, 5:40

Багато людей вірять, що номер вашої квартири може мати значення для вашого щастя та успіху. Деякі номери пов’язані з позитивною енергетикою, яка притягує удачу, а інші можуть стати причиною різних труднощів. Ми розповімо, які номери квартир є найбільш ...