Дуже смачно! Готуємо шоколадний чізкейк на 8 березня: Простий рецепт до свята

Напередодні довгих вихідних на честь свята весни чимало господинь ретельно продумують меню і, звичайно ж, намагаються приготувати щось на десерт. Якщо ви вже пробували робити класичний чізкейк або незвичний Бакський, рекомендуємо звернути увагу на шоколадний чізкейк, передають Патріоти України.

Інгредієнти для основи: печиво пісочне (300 г), вершкове масло (100 г).

Інгредієнти для начинки: вершковий сир (600 г), сметана (200 г), яйця (3 шт.), цукрова пудра (180 г), гіркий шоколад (150 г).

Також знадобиться форма діаметром 20 см.

Приготування:

Для початку зробимо основу - для цього нам знадобиться пісочне печиво, найкраще шоколадне. Якщо у вас інше печиво - додайте трохи какао-порошку і ложку молока.

Беремо невелику каструлю і розтоплюємо в ній вершкове масло на слабкому вогні.

Печиво подрібнюємо в крихту. Це можна зробити за допомогою комбайна або блендера або ж качалкою. Якщо ви обрали останній спосіб, покладіть печиво в щільний пакет із застібкою-слайдером і як слід пройдіться по ньому качалкою.

Потім виливаємо розтоплене масло в крихту, перемішуємо. Якщо маса здасться занадто сухою - додаємо трохи молока.

Беремо форму для випічки, змащуємо її вершковим маслом.

Близько 2/3 крихти висипаємо на дно форми і ретельно утрамбовуємо її.

З крихти, що залишилася, формуємо бортики.

Розігріваємо духовку до 170°C і випікаємо нашу основу 15-20 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, поки охолоне.

Духовку не вимикаємо, а знижуємо температуру до 130°C.

Приступаємо до начинки - найкраще, щоб усі продукти для неї були кімнатної температури, тому виставте їх заздалегідь.

Розтоплюємо шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

У глибокій мисці змішуємо вершковий сир і цукрову пудру до однорідного стану.

Додаємо до сирної маси по одному яйцю, ретельно перемішуючи суміш. Найкраще це робити вінчиком вручну.

Додаємо розтоплений остиглий шоколад і в самому кінці - сметану (найкраще брати найжирнішу). Добре перемішуємо начинку.

Виливаємо її на остиглу основу.

Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 130°C 1,5-2 години.

Потім залишаємо чізкейк остигати в духовці з відкритими дверцятами. Після цього - прибираємо на 8 годин для стабілізації у холодильник.

Джерело: Апостроф

От у чому секрет! Що додати до дерунів, щоб вони не вбирали багато олії при смаженні

субота, 20 квітень 2024, 17:09

Дерун - національна українська страва. У місті Коростень щорічно проводиться Міжнародний фестиваль деруна, та є пам’ятник цій чудовій страві. Та, певно, не знайдеться українця, який би не любив ласувати картопляними оладками, передають Патріоти Україн...

Господиням на замітку! Що не можна класти до великодного кошика, а що потрібно освятити

субота, 20 квітень 2024, 12:30

Що потрібно покласти у святковий кошик, аби освятити на Великдень, передають Патріоти України. Головне церковне свято — Світле Христове Воскресіння — 2024 року християни Східного обряду будуть святкувати 5 травня. З нагоди свята, напередодні у Велику ...