Дуже смачно! Готуємо вдома ароматний цибулевий пиріг: Детальний рецепт і поради

Взимку як ніколи хочеться відчувати вдома затишок і комфорт, які у багатьох асоціюються з домашньою випічкою і сімейними чаюваннями. Якщо ви вже перепробували всі варіанти солодких пирогів, включаючи американський пиріг з яблуками і тертий пиріг із варенням, пропонуємо зробити цибулевий, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста: яйце (1 шт.), вершкове масло (50 г), сметана (100 г), сіль (½ ч. л.), борошно (200-250 г).

Інгредієнти для начинки: цибуля (1 кг), вершкове масло (50-70 г), сіль.

Інгредієнти для заливки: вершки 10-20% (200 мл), сир (100 г), яйця (2 шт.), борошно (1 ст. л.), сіль, перець.

Приготування:

Для початку приготуємо начинку.

Лук промиваємо, чистимо і нарізаємо соломкою.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, викладаємо на неї цибулю. Солимо і перчимо до смаку, а потім смажимо, поки вона не стане золотистого кольору.

Порада: Щоб цибуля не пригоріла, її можна трохи посипати цукром.

Поки начинка остигає - приготуємо тісто. Беремо глибоку миску, розбиваємо в неї яйце і кладемо розм'якшене вершкове масло.

Порада: Якщо ви не виставили масло заздалегідь, його можна розм'якшити за допомогою мікрохвильової печі, підігрівши буквально 10-15 секунд.

У яєчно-масляну суміш додаємо сметану і сіль, перемішуємо. Потім додаємо борошно і замішуємо тісто.

Порада: Борошно краще заздалегідь просіяти через сито - так воно насичується киснем.

Далі готуємо заливку: сир натираємо на дрібній терці.

Порада: Щоб сир не лип до терки, її можна змастити перед цим рослинною олією - тоді він буде добре ковзати по ній.

У глибокій мисці збовтуємо яйця, солимо і перчимо до смаку. До них додаємо вершки, натертий сир і борошно. Все ретельно перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо тісто і формуємо бортики.

Порада: Для такої кількості тіста і начинки підійде форма діаметром 26-28 см.

Розігріваємо духовку до температури 180°С.

На тісто викладаємо начинку, а потім - заливку.

Ставимо в розігріту заздалегідь духовку і випікаємо приблизно 40-50 хвилин при температурі 180°С.

Смачного!

Джерело: Апостроф

Не кладіть їх у холодильник: Де насправді варто зберігати банани, щоб вони не почорніли

неділя, 10 серпень 2025, 13:05

Банани – вибагливі фрукти, які при неправильному зберіганні дуже швидко псуються. Найпоширеніша помилка, яку допускають господарі, - зберігання їх у холодильнику. Хоча це здається логічним, насправді холод негативно впливає на ці тропічні плоди, переда...

Головний зорепад 2025 року: Де спостерігати Метеорний потік Персеїди та як загадувати бажання

неділя, 10 серпень 2025, 12:42

Найкращий час для спостереження за метеоритним дощем - ранні години перед світанком, коли місяць знаходиться низько над горизонтом. Метеорний потік Персеїди - одне з найкрасивіших і найвідоміших явищ нічного неба Північної півкулі, який радує землян ко...