Взимку як ніколи хочеться відчувати вдома затишок і комфорт, які у багатьох асоціюються з домашньою випічкою і сімейними чаюваннями. Якщо ви вже перепробували всі варіанти солодких пирогів, включаючи американський пиріг з яблуками і тертий пиріг із варенням, пропонуємо зробити цибулевий, передають Патріоти України.
Інгредієнти для тіста: яйце (1 шт.), вершкове масло (50 г), сметана (100 г), сіль (½ ч. л.), борошно (200-250 г).
Інгредієнти для начинки: цибуля (1 кг), вершкове масло (50-70 г), сіль.
Інгредієнти для заливки: вершки 10-20% (200 мл), сир (100 г), яйця (2 шт.), борошно (1 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Для початку приготуємо начинку.
Лук промиваємо, чистимо і нарізаємо соломкою.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, викладаємо на неї цибулю. Солимо і перчимо до смаку, а потім смажимо, поки вона не стане золотистого кольору.
Порада: Щоб цибуля не пригоріла, її можна трохи посипати цукром.
Поки начинка остигає - приготуємо тісто. Беремо глибоку миску, розбиваємо в неї яйце і кладемо розм'якшене вершкове масло.
Порада: Якщо ви не виставили масло заздалегідь, його можна розм'якшити за допомогою мікрохвильової печі, підігрівши буквально 10-15 секунд.
У яєчно-масляну суміш додаємо сметану і сіль, перемішуємо. Потім додаємо борошно і замішуємо тісто.
Порада: Борошно краще заздалегідь просіяти через сито - так воно насичується киснем.
Далі готуємо заливку: сир натираємо на дрібній терці.
Порада: Щоб сир не лип до терки, її можна змастити перед цим рослинною олією - тоді він буде добре ковзати по ній.
У глибокій мисці збовтуємо яйця, солимо і перчимо до смаку. До них додаємо вершки, натертий сир і борошно. Все ретельно перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо тісто і формуємо бортики.
Порада: Для такої кількості тіста і начинки підійде форма діаметром 26-28 см.
Розігріваємо духовку до температури 180°С.
На тісто викладаємо начинку, а потім - заливку.
Ставимо в розігріту заздалегідь духовку і випікаємо приблизно 40-50 хвилин при температурі 180°С.
Смачного!
Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...
Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...