Якщо ви вважаєте, що котлети можуть бути тільки з м'яса, вас ще чекає багато відкриттів в кулінарії. Котлети з круп з овочами і спеціями нічим не поступаються м'ясним, а за багатством текстур часто перевершують їх. Почніть своє знайомство, приготувавши котлетки з пшона. Це відмінна їжа для вечері і навіть для сніданку, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Покроковий рецепт приготування:
Крок 1
У каструлі доведіть до кипіння 1,5 склянки води, посоліть, всипте промите пшоно і варіть, прикривши кришкою, на повільному вогні до готовності, 30 хв. Трохи остудіть.
Крок 2
Очистить овочі. Наріжте цибулю і селеру маленькими кубиками (або подрібніть в кухонному комбайні). Моркву і цукіні натріть на дрібній тертці. Часник подрібніть.
Крок 3
Розігрійте оливкову олію у великій сковороді, додайте цибулю й часник і смажте, помішуючи, до м'якості. Додайте моркву, селеру і цукіні, всипте куркуму і копчену паприку і продовжуйте готувати ще 3 хв. Зніміть з вогню.
Крок 4
Перекладіть пшоно і підсмажені овочі в миску, додайте яйце, кисломолочний сир і тертий сир. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
Крок 5
Змочіть руки у воді і скачайте 12 невеликих котлеток. Розігрійте в сковороді оливкову олію і обсмажте котлетки з обох боків до золотистого кольору. Подавайте зі сметаною.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...