Дуже смачно і просто! Як приготувати вдома ароматну моркву по-корейськи

Кажуть, морква по-корейськи була свого роду експериментом. Одного разу, не знайшовши капусти для приготування гострого національного блюда кімчі, корейці нібито спробували замінити її морквою. Результат перевершив усі очікування і пікантна закуска доволі швидко стала популярною в різних куточках планети, передають Патріоти України.

Найчастіше любителі корейської моркви купують її на ринках та в супермаркетах, хоча рецепт приготування закуски дуже простий. Більш того, як і у випадку з корейцями, результат перевершить всі очікування - купувати в магазинах більше не захочеться точно.

Отже, для приготування моркви по-корейськи нам знадобляться: морква (1 кг), олія (половина склянки), часник (1 головка), сіль (1 ст. ложка), цукор (2 ст. ложки), оцтова есенція (1 ч. ложка), червоний мелений перець (1 ч. ложка), чорний мелений перець (1 ч. ложка).

Як приготувати корейську моркву:

Помийте і почистіть моркву, наріжте її тонкою соломкою. Натертий або нарізаний овоч зберіть у глибоку посудину, в якій буде зручно її перемішувати зі спеціями.

Посипте моркву сіллю, цукром, червоним і чорним перцем (вказана кількість приправ може відрізнятися в залежності від уподобань). Деякі люблять додати до закуски коріандр або карі.

Додайте оцтову есенцію, ретельно перемішайте все руками та дайте моркві настоятися 10-15 хвилин. В ідеалі вона має пустити сік. Тим часом почистіть часник та пропустіть його через прес. Додайте його до моркви.

Нагрійте на сковороді рослинне масло, вилийте його на моркву та знову ретельно все перемішайте. Наприклад, двома вилками або салатним лопатками. На цьому етапі морква по-корейськи майже готова до вживання, але її смак буде значно насиченішим, якщо ви покладете закуску до герметичного пакету і дасте їй настоятися в холодильнику 5-6 годин.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...