Кажуть, морква по-корейськи була свого роду експериментом. Одного разу, не знайшовши капусти для приготування гострого національного блюда кімчі, корейці нібито спробували замінити її морквою. Результат перевершив усі очікування і пікантна закуска доволі швидко стала популярною в різних куточках планети, передають Патріоти України.
Найчастіше любителі корейської моркви купують її на ринках та в супермаркетах, хоча рецепт приготування закуски дуже простий. Більш того, як і у випадку з корейцями, результат перевершить всі очікування - купувати в магазинах більше не захочеться точно.
Отже, для приготування моркви по-корейськи нам знадобляться: морква (1 кг), олія (половина склянки), часник (1 головка), сіль (1 ст. ложка), цукор (2 ст. ложки), оцтова есенція (1 ч. ложка), червоний мелений перець (1 ч. ложка), чорний мелений перець (1 ч. ложка).
Як приготувати корейську моркву:
Помийте і почистіть моркву, наріжте її тонкою соломкою. Натертий або нарізаний овоч зберіть у глибоку посудину, в якій буде зручно її перемішувати зі спеціями.
Посипте моркву сіллю, цукром, червоним і чорним перцем (вказана кількість приправ може відрізнятися в залежності від уподобань). Деякі люблять додати до закуски коріандр або карі.
Додайте оцтову есенцію, ретельно перемішайте все руками та дайте моркві настоятися 10-15 хвилин. В ідеалі вона має пустити сік. Тим часом почистіть часник та пропустіть його через прес. Додайте його до моркви.
Нагрійте на сковороді рослинне масло, вилийте його на моркву та знову ретельно все перемішайте. Наприклад, двома вилками або салатним лопатками. На цьому етапі морква по-корейськи майже готова до вживання, але її смак буде значно насиченішим, якщо ви покладете закуску до герметичного пакету і дасте їй настоятися в холодильнику 5-6 годин.
У своєму профілі в Instagram нутриціологиня Світлана Нікітчук розповіла про основні помилки, яких часто припускаються ті, хто бажає влітку схуднути та мати гарний вигляд, передають Патріоти України. Літньої пори на столі з'являється велика кількість се...
Автомобілі з автоматичною трансмісією значно зручніші для водіння, ніж з механікою. Проте, за неправильного використання, вони можуть витрачати більше пального. Експерти стверджують: якщо дотримуватися кількох простих правил, можна зменшити витрати пал...