Дуже смачно і просто! Як приготувати вдома ароматну моркву по-корейськи

Кажуть, морква по-корейськи була свого роду експериментом. Одного разу, не знайшовши капусти для приготування гострого національного блюда кімчі, корейці нібито спробували замінити її морквою. Результат перевершив усі очікування і пікантна закуска доволі швидко стала популярною в різних куточках планети, передають Патріоти України.

Найчастіше любителі корейської моркви купують її на ринках та в супермаркетах, хоча рецепт приготування закуски дуже простий. Більш того, як і у випадку з корейцями, результат перевершить всі очікування - купувати в магазинах більше не захочеться точно.

Отже, для приготування моркви по-корейськи нам знадобляться: морква (1 кг), олія (половина склянки), часник (1 головка), сіль (1 ст. ложка), цукор (2 ст. ложки), оцтова есенція (1 ч. ложка), червоний мелений перець (1 ч. ложка), чорний мелений перець (1 ч. ложка).

Як приготувати корейську моркву:

Помийте і почистіть моркву, наріжте її тонкою соломкою. Натертий або нарізаний овоч зберіть у глибоку посудину, в якій буде зручно її перемішувати зі спеціями.

Посипте моркву сіллю, цукром, червоним і чорним перцем (вказана кількість приправ може відрізнятися в залежності від уподобань). Деякі люблять додати до закуски коріандр або карі.

Додайте оцтову есенцію, ретельно перемішайте все руками та дайте моркві настоятися 10-15 хвилин. В ідеалі вона має пустити сік. Тим часом почистіть часник та пропустіть його через прес. Додайте його до моркви.

Нагрійте на сковороді рослинне масло, вилийте його на моркву та знову ретельно все перемішайте. Наприклад, двома вилками або салатним лопатками. На цьому етапі морква по-корейськи майже готова до вживання, але її смак буде значно насиченішим, якщо ви покладете закуску до герметичного пакету і дасте їй настоятися в холодильнику 5-6 годин.

Щоб не пошкодувати! Відмовтеся від цієї вечірньої звички, щоб не завдати шкоди кишківнику

вівторок, 29 квітень 2025, 23:10

Покращити стан кишківника можна дуже легко, якщо відмовитись від поширеної вечірньої звички. Мова йде про пізню вечерю, яка завдає чималого дискомфорту організму, передають Патріоти України з посиланням на The Mirror. Епідеміолог Тім Спектор закликав ...

Господиням на замітку! Що зробити, щоб духовка пропікала страви рівномірно

вівторок, 29 квітень 2025, 19:10

Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...