Дуже смачно і просто! Як приготувати вдома тістечка із заварним кремом

Чимало господинь експериментують з домашньою випічкою і рецептами десертів. І якщо ви вже пробували робити домашнє морозиво, приготуйте на цей раз тістечка з заварним кремом, або як їх ще називають еклери, передають Патріоти України.

Інгредієнти: вода (190 мл), вершкове масло (100 г), пшеничне борошно (170 г), курячі яйця (5 шт.), сіль (щіпка), молоко (160 мл), цукор (100 г), ванілін (щіпка).

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.

У мисці змішуємо 75 г масла, воду і сіль, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім в цю суміш додаємо 135 г борошна, ретельно перемішуємо, проварюємо на слабкому вогні до загустіння.

Знімаємо з плити і додаємо по черзі 3 яйця, збиваємо вінчиком або за допомогою кухонного комбайна. Це тісто на заварні тістечка.

Деко для запікання вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього ложкою або за допомогою шприца тісто у вигляді кульок.

Ставимо в гарячу духовку і випікаємо їх 25-30 хвилин. Ні в якому разі не відкриваємо її перші 15 хвилин, інакше тістечка "впадуть" і більше не піднімуться. Потім виймаємо з духовки і чекаємо, поки вони охолонуть.

Тим часом готуємо заварний крем. У невеликому сотейнику змішуємо молоко з цукром і ваніліном, кип'ятимо на слабкому вогні до повного розчинення цукру.

В окремому посуді змішуємо 2 яйця і 35 г просіяного через сито борошна. Перемішуємо і вливаємо в молочну суміш.

Ставимо водяну баню і проварюємо на ній крем до загустіння, постійно перемішуючи. Потім знімаємо з вогню і додаємо 25 г масла, перемішуємо і чекаємо, поки він охолоне.

У тістечках робимо отвори, наповнюємо їх за допомогою кондитерського мішка заварним кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою або поливаємо розтопленим шоколадом.

Подаємо до чаю.

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...