Дуже смачно і просто! Як приготувати вдома тістечка із заварним кремом

Чимало господинь експериментують з домашньою випічкою і рецептами десертів. І якщо ви вже пробували робити домашнє морозиво, приготуйте на цей раз тістечка з заварним кремом, або як їх ще називають еклери, передають Патріоти України.

Інгредієнти: вода (190 мл), вершкове масло (100 г), пшеничне борошно (170 г), курячі яйця (5 шт.), сіль (щіпка), молоко (160 мл), цукор (100 г), ванілін (щіпка).

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.

У мисці змішуємо 75 г масла, воду і сіль, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім в цю суміш додаємо 135 г борошна, ретельно перемішуємо, проварюємо на слабкому вогні до загустіння.

Знімаємо з плити і додаємо по черзі 3 яйця, збиваємо вінчиком або за допомогою кухонного комбайна. Це тісто на заварні тістечка.

Деко для запікання вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього ложкою або за допомогою шприца тісто у вигляді кульок.

Ставимо в гарячу духовку і випікаємо їх 25-30 хвилин. Ні в якому разі не відкриваємо її перші 15 хвилин, інакше тістечка "впадуть" і більше не піднімуться. Потім виймаємо з духовки і чекаємо, поки вони охолонуть.

Тим часом готуємо заварний крем. У невеликому сотейнику змішуємо молоко з цукром і ваніліном, кип'ятимо на слабкому вогні до повного розчинення цукру.

В окремому посуді змішуємо 2 яйця і 35 г просіяного через сито борошна. Перемішуємо і вливаємо в молочну суміш.

Ставимо водяну баню і проварюємо на ній крем до загустіння, постійно перемішуючи. Потім знімаємо з вогню і додаємо 25 г масла, перемішуємо і чекаємо, поки він охолоне.

У тістечках робимо отвори, наповнюємо їх за допомогою кондитерського мішка заварним кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою або поливаємо розтопленим шоколадом.

Подаємо до чаю.

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...

"Паста Амосова не вилікує"? Кардіологиня сказала, що насправді підтримує здоров'я серця

четвер, 9 жовтень 2025, 18:37

Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...