Картопля - не зовсім корисний, абсолютно простий продукт, але якщо нею не зловживати, тоді зрозуміло це абсолютно безпечно. А особливо менш крохмальна і більш корисна – саме молода картопля, а якщо її ще й правильно приготувати – тоді отримаєте користь подвійно, передають Патріоти України.
1. Молода картопля в глазурі з соєвого соусу, меду та часнику
Інгредієнти:
- картопля – 450-500 г
- рослинне масло – 2-3 ст. л.
- мед – 3 ст. л.
- соєвий соус – 3 ст. л.
- насіння кунжут – 1 ст. л.
- часник – 1 зуб.
Спосіб приготування:
- Картоплю добре промийте, просушіть в друшляку, що не ріжте.
- Розігрійте масло в сковороді, покладіть картоплю одним шаром, добре обсмажте близько 20 хвилин, кришку бажано закрити, так овочі стануть м'якими.
- Зробіть глазур: змішайте мед, соєвий соус, часник подрібнений, розмішайте і вилийте в картоплю.
- Готуйте картоплю в глазурі близько 5 хвилин, але потрібно обов'язково постійно помішувати, щоб нічого не пригоріло.
- Коли картопля стане рум'яною, можна зняти в вогню, присипати кунжутом і добре перемішати.
Подавати блюдо можна зі свіжими і запечная овочами.
2. Молода картопля, тушкована у вині
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг
- вино – 200 мл
- часник – 1-2 зуб.
- вершкове масло – 50-80 г
- трави – за смаком
- сіль – за смаком
- лавровий лист – 2-3 шт.
Спосіб приготування:
- Добре помийте картоплю, після – викладіть в каструлю, додайте лавровий лист і роздавлений часник.
- Влийте вино, додайте олію і накрийте сотейник кришкою, щоб все добре протушкувати на середньому вогні протягом години. Важливо, щоб вино випарується.
- Після – вогонь потрібно зменшити, добре струсіть картоплю, щоб вона присмажився рівномірно до рум'яної скоринки.
Перед самою подачею додайте сіль.
3. запекти енная молода картопля, фарширована рикоттой
Інгредієнти:
- картопля – 500-700 г
- рикотта – 120 г
- оливкова олія – 2 ст. л.
- твердий сир – 2 ст. л.
- лимон – 1/2
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Помийте картоплю, викладіть на деко, покритий фольгою.
- Картопля полийте оливковою олією, додайте сіль і перець.
- З'єднайте кінці фольги, формуючи пакет для запікання і відправте в розігріту до 230 ° C духовку на 35-40 хвилин.
- Для заправки: змішайте рікотту, цедру лимона, твердий сир, сіль і перець, все добре перемішайте.
- По закінченню часу дістаньте картоплю, дайте їй охолонути і на верхівці кожної зробіть надріз, туди покладіть по 1 чайній ложці сирної маси, перекладіть в тарілку, полийте олією з перцем і сіллю.
4. Хрумка молода картопля в духовці
Інгредієнти:
- молода картопля – 700 г
- оливкова олія – 2-3 ст. л.
- часник – 1-2 зуб.
- паприка – 1 ч. л.
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю добре помийте, викладіть в каструлю, доведіть до кипіння.
- Після – викладіть на деко картоплю і товкачем злегка роздушіть її, зверху полийте олією, присипте сіллю, перцем, паприкою і часником.
- Поставте блюдо в розігріту до 200 ° C духовку на 20 хвилин.
Картоплю подавати гарячою з будь-яким соусом на ваш смак, також з овочами, рибою.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...