Дуже смачно! Як приготувати молоду картоплю в духовці і на плиті: ТОП-4 апетитних страви

Картопля - не зовсім корисний, абсолютно простий продукт, але якщо нею не зловживати, тоді зрозуміло це абсолютно безпечно. А особливо менш крохмальна і більш корисна – саме молода картопля, а якщо її ще й правильно приготувати – тоді отримаєте користь подвійно, передають Патріоти України.

1. Молода картопля в глазурі з соєвого соусу, меду та часнику

Інгредієнти:

  • картопля – 450-500 г
  • рослинне масло – 2-3 ст. л.
  • мед – 3 ст. л.
  • соєвий соус – 3 ст. л.
  • насіння кунжут – 1 ст. л.
  • часник – 1 зуб.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю добре промийте, просушіть в друшляку, що не ріжте.
  2. Розігрійте масло в сковороді, покладіть картоплю одним шаром, добре обсмажте близько 20 хвилин, кришку бажано закрити, так овочі стануть м'якими.
  3. Зробіть глазур: змішайте мед, соєвий соус, часник подрібнений, розмішайте і вилийте в картоплю.
  4. Готуйте картоплю в глазурі близько 5 хвилин, але потрібно обов'язково постійно помішувати, щоб нічого не пригоріло.
  5. Коли картопля стане рум'яною, можна зняти в вогню, присипати кунжутом і добре перемішати.

Подавати блюдо можна зі свіжими і запечная овочами.

2. Молода картопля, тушкована у вині

Варена картопля

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг
  • вино – 200 мл
  • часник – 1-2 зуб.
  • вершкове масло – 50-80 г
  • трави – за смаком
  • сіль – за смаком
  • лавровий лист – 2-3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Добре помийте картоплю, після – викладіть в каструлю, додайте лавровий лист і роздавлений часник.
  2. Влийте вино, додайте олію і накрийте сотейник кришкою, щоб все добре протушкувати на середньому вогні протягом години. Важливо, щоб вино випарується.
  3. Після – вогонь потрібно зменшити, добре струсіть картоплю, щоб вона присмажився рівномірно до рум'яної скоринки.

Перед самою подачею додайте сіль.

3. запекти енная молода картопля, фарширована рикоттой

Інгредієнти:

  • картопля – 500-700 г
  • рикотта – 120 г
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • твердий сир – 2 ст. л.
  • лимон – 1/2
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помийте картоплю, викладіть на деко, покритий фольгою.
  2. Картопля полийте оливковою олією, додайте сіль і перець.
  3. З'єднайте кінці фольги, формуючи пакет для запікання і відправте в розігріту до 230 ° C духовку на 35-40 хвилин.
  4. Для заправки: змішайте рікотту, цедру лимона, твердий сир, сіль і перець, все добре перемішайте.
  5. По закінченню часу дістаньте картоплю, дайте їй охолонути і на верхівці кожної зробіть надріз, туди покладіть по 1 чайній ложці сирної маси, перекладіть в тарілку, полийте олією з перцем і сіллю.

4. Хрумка молода картопля в духовці

Інгредієнти:

  • молода картопля – 700 г
  • оливкова олія – 2-3 ст. л.
  • часник – 1-2 зуб.
  • паприка – 1 ч. л.
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю добре помийте, викладіть в каструлю, доведіть до кипіння.
  2. Після – викладіть на деко картоплю і товкачем злегка роздушіть її, зверху полийте олією, присипте сіллю, перцем, паприкою і часником.
  3. Поставте блюдо в розігріту до 200 ° C духовку на 20 хвилин.

Картоплю подавати гарячою з будь-яким соусом на ваш смак, також з овочами, рибою.

Як приготувати фаршировані перці та не переборщити із жиром: Простий рецепт

середа, 23 червень 2021, 10:27

Влітку як ніколи важливо вживати в їжу якомога більше сезонних овочів, щоб отримати з них максимум корисних вітамінів і мікроелементів. І якщо ви вже не раз готували молоду картоплю, на цей раз зробіть фаршировані перці. Ця страва досить проста в приго...

Наслідки можуть бути дуже сумні: Експерти назвали напої, які не варто пити в спеку

середа, 23 червень 2021, 9:59

В Україні настала справжня спека, і це означає не тільки відпочинок на пляжі, а ще й стрес для організму. У спекотну погоду людина може втрачати до 4 літрів вологи в день, у звичайну погоду - це близько 2 літрів. Тому дуже важливо пити, але не всі напо...